Barf segítség? Mennyi a tényleges csont?
Ha 40% husoscsont, 30% színhús, 20% zöldség és 10% belsőség az arányunk.
Akkor a darált husos csont, amit készen lehet kapni és az van ráírva, hogy csonttartalom 25%, akkor az micsoda? Vagyis ha csak azt adom, akkor az azt jelenti, hogy 75% húst és 25% csontot adok, vagyis kell még hozzá csont pluszba? Vagy ez komplettül beletartozik a husoscsont/csontoshús 40%-ába?
Tisztazzuk,h a csontot ne daralva add. A csont ragasa is fontos a kutyanak a ragoizmok es fejizmok edzesehez. Illetve feszultseglevezeto a ragas. Ugye nem gumicsontot rag rendes csont helyett?
Ez egyeni. En majdnem annyi csontot adok egyben ,mint szinhust.
A szeklet allagat figyeld:
Ha tul hig,akkor tobb csont.
Ha sargas arnyalatu, csokkentsd drasztikusan a zsirt vagy csereld sovanyabb husra.
Ha tul kemeny a szeklet,keveset iszik vagy sok a csont.
Kedves hármas, a csontot lehet darálva adni attól még rág de kevesebbet. Valaki nem szeret/mer nem darálva adni vagy csak a kutya nem tudja elrágni. Azt tudják elrágni amit maguktól el tudnának ejteni. Gondolom a kérdező az elején van az egésznek így nyugodtan adja amíg meg nem szokja a kutya a csont evést.
Húsos darált csont = csontos hús
Ez a csont tartalmú húst jelöli magyarán nem szín hús
Amit készen kapni az a csontos hús ahhoz kell még zöldség, belsőség és színhús is magyarul abból annyit raksz amennyi a CSONTOS hús százaléka
Kutyám 40% csontost 40% csont nélkülit 20% zöldséget, gyümölcsöt 10% belsőséget eszik. De ez változhat hogy a te kutyát hogy tolerálja az alapanyagokat.
Oh, köszi #4-es, értem már.
Viszont akkor ha én összesen 70% húst és csontot adok, abból akkor a hús az valójában 10 % körüli lesz. Vagyis ugye 25% van a daráltban, akkor a 40%-nak a negyede, tehát 10.
De akkor miért kell külön színhúst, ha a csontoshús 3/4-e is színhús? :D
Igen, eltaláltad, az elején vagyok, agyalgatok. Olvastam már sokat, meg értem, csak pár dolog, ami nem tiszta.
Meg az sem, hogy hogy számoljam ki a fehérje/zsír arányt ha nem előre csomagoltat veszek, hanem mondjuk hentesnél farhátat(tényleg, amúgy ezesetben a csont kb a farhát fele, ugyanúgy csontos húsnak számít, akkor attól még ez is jó? Mármint akkor most hány % csontnak kell lennie a "csontoshús" kupacban? )
Elnézést az értetlenkedésért :/
Ja és még valami, csontos húsból baj, ha csak csirkét kapna? Farhát, csak, mellcsont.
Ja amúgy egy 15 kilós 12 év körüli sintéres kutyusról van szó, 5 éve van velem, azóta sem találtunk megfelelő tápot, folyamatosan próbálgatok újabbat és másikat és elegem lett. Ideje már szemezgetek a barffal, főleg mivel a kedvence, amikor kéthetente 1x edok neki 2-3 db májat meg 2-3 db tojássárgáz és még 10 db csirkeszívet a májról(minden cica is kap 1 májat). Szóval imádja és az arányok carok, de még sose fosott vagy lett volna baja tőle, ezért szeretném így táplálni majd nemsokára. Amint minden tiszta lesz :D
Csontos nem háromnegyede színhús, túlbonyolítod :) fehérje meg zsír arányt nem nagyon kell számolgatni, csontos hús az 40% körül van, ne hentesnél vedd inkább barfboltban sokkal jobb és segítenek. Nem baj de a változatosság jobb a javasolt hogy legalább 4 féle húst kapjon havonta enyém ezeket kapja: nyúl, pulyka, liba, bárány, ló, marha, csirke
Szívet meg májat nem szabad sokat adni azzal vigyázz. Hát amit adsz ott nem csak az arányok rosszak xd
Ajánlom töltsd le ezt a pdf-et és olvasd el jegyzetelj sokat fog segíteni
Neem, nem csak 1 félét adnék, csak csontosból, mert idős már, nem merek csirkénél erősebb nagyobb csontokat adni. Vagyis hát daráltan lehet mondjuk, de nem tudom, mert tényleg annak csak a negyede a csont.
De amúgy imádja a nyulat, bárányt, borjút, mindenféle halat és a kacsát. Többet még nem próbáltam(még nem barfozunk, de időnként szokott kapni. Tudom, hogy azoknak nem volt jó az aránya, de mondom, még nem kezdtük el, ha kéthetente egy vacsit ki szoktam váltani nyerssel, mert nagyon szereti. Közben beugrott, hogy lehetne csak nyerset is adni és akkor kezdtem utána keresgélni:D
Köszi amúgy:)
De szóval azt nem tudom, hogy ugye azért nem mindegy, hogy a csontoshús kupacból mennyi a csont. Mert mint írtam, az előre csomagolt egybedarált, annak a negyedrésze a csont, de valaki meg olyan darab csontot ad, amin alig van valami hús, akkor azért nem mindegy, hogy mennyinek is kéne lennie.
Meg azt is tudom, hogy ezt ki kell tapasztalni, kinek mennyi csont kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!