Milyen kutyát vegyek?
Sziasztok!
Nagy vagy óriási méretű kutyát szeretnék venni alpaka és birkanyáj őrzésére és terelésére. A szőre mindegy, lesz más kutya társasága is. Gyerekek nem nagyon lesznek körülötte, valószínűleg csak én. A telek hatalmas, lesz helye bőven. A válaszokat előre is köszönöm!
#11-es
*alpaka*
Kaj ak
Kaj szibarack
Kaj tat
Hirtelen ennyi
Szerintem a kuvasz tökéletes lehet, sokan nem tudják, de őt terelésre is használták(nyílván csak másodlagosan), most is megvan benne az ösztön valamennyire, a fajtaleírásban utánna tudsz olvasni.
Amúgy, ha jól gondolom, csak idegenek megfélemlítése lenne a cél, arra meg minden 30 kg fölötti, határozott, ugatós kutya jó. Ha ragadozók ellen is kell védeni, káj vagy kuvasz, de akkor egy egész falka kell pl medve vagy farkasok ellen.
A kuvasz szerintem is jó ötlet.
Amelyik fajta még beugrott, hogy elvileg terelésre és őrzésre is használják az a beauceron. Belőlük viszont idehaza kevés van és nem tudom, hogy az itteniek mennyire jeleskednek a terelésben (ha jól tudom, van olyan tenyésztő, aki hobbiból terel velük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!