Miért lesznek egyes kutyafajták felkapottak egy bizonyos ideig?
Pl régen minden háznál puli és németjuhász volt. Aztán egy időben nagyon felkapottak voltak a yorkik. Mindenkinek yorkija lett, pedig akkoriban még nagyon nagyon drágának számított. Aztan a bischonok/havanesek is nagyon divatosak voltak, naojainkban talan kevesbe.
Most azért több fajta vani ami felkapott, de ezekkel a fajtákkal tényleg szinte mindig talalkozom, pedig van olyan amelyikről előtte nem is láttam/hallottam. De természetesen olyan is amit regen is lattm de kb max 1 embernel.
Border collie
Shiba inu
Pomeraniai torpespicc
Szamojed
Husky
Whippet
Ti is igy latjatok? Ti mit tapasztaltok, melyek voltak divatosak regen es most?
Ez főként a média miatt van.
Rex felügyelő -> én is okos kutyát akarok, veszek német jucit.
szánhúzós filmek, Balto -> huskyt akarok, az olyan mint egy farkas
biztos a yorkiknak is meg volt a maga felvezetőjük, mint a bichonoknak stb. de őket például rengetegen választották panelba, így híresebb lett, ezért most már vidéken is látok jó sokat belőlük.
Most például a francia bulldogokat és a mopszokat tolja nagyon a média, minden ruhán, cipőn, zoknin is ezek a fajták vannak.
Aztán azért van ekkora border collie őrület, mert 5 éve folyamatosan nyomja a sajtó, hogy ez a világ legokosabb kutyafajtája, ami még lehet igaz is, csak a sok hozzánemértő megveszi, mert azt hiszik, hogy maguktól olyan okosak.
Én bennem sajnos előítéletet kelt, amikor egy divatos kutyafajtát látok egy gazdinál, egyből elkezdem figyelni, hogy ért is a kutyához, vagy csak neki is kellett egy, de ez abból is fakad, hogy eleve rossz természet vagyok. Eleve nem szeretem a tömegcuccokat és használóikat, de attól még minden kutyát szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!