Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyre jobban aggódok érte,...

Egyre jobban aggódok érte, pedig szerintem nincs is semmi baja? Van ilyen?

Figyelt kérdés

A kutyám most 5 éves, kistestű keverék. Kinti-benti, az udvar másik felében a másik kankutyánk lakik, ő vele közepesen jönnek ki, ezért nincsenek összeeresztve. De nem is ez a fontos, hanem:

Úgy 3-6 hónapja nagyon levertnek látom. Mintha megöregedett volna.. De hát 6 kilós kutyának ez a kor még fiatalnak számít. Van étvágya de csak nyammog, ugyanúgy örül és ugrál ha sétálunk, az elején húz mint az atom, de mire hazaérünk már én húzom. Itthon kicsit csipeget a kajájából és befekszik valami alá. Ez az egyik amit újonnan kezdett el. Van egy ágya (1 éve) amit szokott használni, az én íróasztalomtól van egy méterre, tehát nem a társaságom hiánya a baj. A séták sajnos nem minőségiek, mert a beteg anyukámmal sétálok akivel csak döcögni lehet és retteg a covidtól, ezért kutyapajtik kizárva, de ragaszkodik hogy velem jöjjön -.- Szóval összességében a sétának örúl, ha hazaérek örül, de sokszor órakig nem találja a helyét, mászkál, topog, ide oda fekszik, sír, és ez nekem furcsa.. régen más volt, nem tudom jobban elmagyarázni de elvalaszthatatlanok vagyunk, tudom hogy van valami..

Én ezekre az okokra tudtam gondolni: zavarja a lámpa fénye amikor tanulok, ezért fekszik be valami alá, sétán hiányoznak neki a kutya barátai, hiányzik neki a párom (az online oktatás miatt a heti 3 helyett 3 hetente látja), fáj a lába (5 orvos 5 félét mondott rá miért sántít kölyökkora óta), a hideg időjárás miatt letargikus, valamilyen hiánybetegsége van, zavarja az itthoni stresszes légkör. Ha bármi kérdés van tegyétek fel egészen nyugodtan, oldjuk meg a kutyusom depresszióját :$

2020. dec. 18. 23:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%
Nem biztos, hogy ez depresszió, lehet, hogy csak felnőtt. A kutyák is kevéssé hebrencsek, ahogy felnőnek. Nyugisabbak lesznek, jobban elvannak egyedül, nem akarnak napi 24 órában játszani.
2020. dec. 18. 23:58
 2/11 A kérdező kommentje:
De 4,5 évesen nőtt volna fel? Eddig sem volt játszós, nem az a problémam, hanem hogy naponta 3-5x fél órát fekszik ide oda, eszik picit, leül, sír, kint be akar jönni, bent ki akar menni, sose volt ilyen. Kis lusti az tény, de eddig lefeküdt, lepihent és eltunyult nyugiban. Most látszik hogy nem okés valami..
2020. dec. 19. 00:04
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Ivartalanítva van? Nem lehet, hogy kanos?
2020. dec. 19. 00:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Nincsen. Igen erre én is gondoltam de a szüleim nem engedik ivartalaníttatni. Egy 1.5 év és sorra fog kerülni. Ha többet próbálok vele játszani az segíthet? (Nem a kanosságán.. xd)
2020. dec. 19. 00:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A céltalan mászkálás kutyáknál nyugtalanságot jelent, a sírás meg lehet fájdalom miatt is. Az, hogy elbújik, bebújik valami alá, az már régen rossz. Étvágya sincsen, ha csak csipeget. Ha egy állat viselkedése megváltozik, akkor baja van, 3-6 hónap után nem az időjárásra, meg a lámpafényre kéne fogni a viselkedését. Komoly szervi baja is lehet, még a rák sincs kizárva. El kéne vinni egy teljes kivizsgálásra, mert valami egyértelműen nem oké vele.
2020. dec. 19. 00:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Beteg. Már rég el kellett volna vinni egy rendes orvoshoz. Anyukádnak pedig mondjál nemet. Naponta egyszer vele mész sétálni, másodszor pedig a kutyával.
2020. dec. 19. 01:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez így nagyon rossz lehet, hogy tulajdonképpen Anyukád szabja meg a határokat, de biztos gyerek vagy még és ezért van így. Mondd Anyudnak, hogy inkább nem kérsz Karácsonyra semmit, illetve csak azt, hogy csináltassatok egy teljes kivizsgálást (teljes vérképpel kezdve) a kutyin.

Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy nyilván beteg és ki kéne vizsgáltatni. Ne írd, hogy szerinted semmi baja, hisz látod is, az oké, hogy nem látsz bele (ezért kell kivizsgálás) és jó félgazdiként bízz a megérzéseidben és amikor csak tudsz állj ki a kutyus mellett határozottan és kitartóan!

2020. dec. 19. 06:21
 8/11 A kérdező kommentje:
Már rég elvittem volna orvoshoz ha tudom... a legközelebbi klinika egy órára van megyeszékhelyen, covidban szinte lehetetlen vállalkozás... Tudom, hogy fennáll hogy beteg lehet, de én úgy érzem inkább valami lelki baja van. Főleg hogy azután kezdödött ez hogy újra karanten lett, nyáron közösen mentem vele nyaralni, sok sok kuszipajti, de hazajöttünk, és ahogy egyre kevesebbet tudtam vele eljarni és a családi helyzet is romlik itthon, úgy érzem ezek miatt kedvtelen. De tényleg nem mentegetőzni akarok, a szervi vizsgálat garantáltan meglesz, köszi a válaszokat! Nem tudom hányas írta hogy kérjem karácsonyra... ne legyél naív, anyám irányításmániás, ha ő akkor akar sétálni aikor muszáj, és vele muszáj, különben képes és nem vesz nekem kaját. A kutyám az első, de ha én lelki roncs leszek (újra) mire el tudnék költözni, akkor örökre nyomorban marad...
2020. dec. 19. 10:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja még az kimaradt, hogy naponta többször csipeget keveset, szóval nem fogy, sőt, egy fél kiló fel ment rá az utóbbi idöben. (Problémás az emésztése, ha napi 1x kap akkor a sok sav miatt füvet eszik->hány->bélhurutot kap, már eljátszottuk párszor..)
2020. dec. 19. 10:54
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem képes, hogy nem vesz neked kaját: addig uralkodik rajtad, amíg hagyod. Valójában ő nem erős, hanem gyenge, és ezt akarja felszínes erőfitogtatással leplezni. Amikor majd azt érzi rajtad, hogy már nem félsz tőle, akkor megjuhászodik. Ne hagyd, hogy neked azt kelljen csinálnod, amit más akar.
2020. dec. 19. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!