A kutyám kis ideig sántít az egyik lábára, komoly baj lehet?
Ma délután mikor hazaértem anyukámmal és beengedtük az udvarról a 8 hónapos beagle kutyánkat, észrevettem, hogy a hátsó bal lábára sántított. Végig tapogattam, de nem húzta el semmire sem hirtelen, hogy fájna neki, illetve tappancsát is néztem, nem lépett bele semmibe. 1-1,5 perc után pedig úgy futkározott mintha mi sem történt volna. Este azonban mikor anya kiengedte pisilni, megint ugyanez történt. Anya szerint meghúzhatta/elfeküdhette, nekem viszont tippem sincs és picit félek, nehogy valami komoly legyen...
Valakivel történt már hasonló? Nagy a baj vagy csak feleslegesen parázok?
Maszirozzad a kutyad.
Ne a kertben tarsd,mert a hideg miatt bekot az izom es serulekeny.
Amikor a mienk santitott toklasz volt a lababa mar jol begyulladva viszont o nem engedte megnezni se, el is kellett altatni ahhoz h kivegyék
Mindenkepp vidd el hetevege fele orvoshoz ha nem javul
Nekem két kutyám van. Az egyik amikor elkezdett sántítani ilyen 7 éves korában, akkor derült ki, hogy diszpláziás, csak idősebb korában jött ki rajta. De volt már toklász is az ujjainál, akkor is sántított az egyik lábára.
A másik kutyám meg beagle. Kb. fél éve volt olyan, hogy egyszer hirtelen elkezdett sántítani, sírt, meg minden, de egy kis múlva jobb lett. Azt hittük meghúzta, vagy ilyesmi, nem is vittük orvoshoz, mert rövid időn belül jól lett, tényleg, pár percen belül és többet nem is fordult elő. Aztán pár hónap múlva egyik napról a másikra lebénult a hátsó lábaira... most úgy utólag úgy gondoljuk, hogy mi van, ha az a pár perces dolog fél éve az egyféle előjele volt a dolognak, csak ugye mivel pár perc alatt rendbe jött és nem is ismétlődött meg, nem is gondoltunk ilyesmire. Csak most így utólag, mert elég fura volt, hogy anno a semmiből baja lett, de most na, egy örökmozgó kutyáról van szó, simán elképzelhető volt, hogy meghúzta a lábát, vagy csak rosszul lépett, hisz egész nap futkározik. Persze nem tudjuk, hogy tényleg a lebénulás, gerincprobléma előjele volt-e, de kitudja. Szerencsére a kutyám jól van, felépült, viszont én most már úgy vagyok vele, hogy bármi is van, rögtön orvos. Neked is ezt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!