Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elgondolkodtató kérdés:...

Elgondolkodtató kérdés: Tenyésztők fajtákat tesznek tönkre, mégse szidja őket senki?

Figyelt kérdés

Elég álszent dolognak tartom, hogy neves tenyésztők életképtelen kutyákat gyártanak. Ezen persze a szaporító ellenesek szépen átsiklanak. Ha annyira jó emberek, ahogy itt sokan állítják, hogy van szívük ilyen szinten torzult kutyákat tenyészteni?

[link]

[link]

A németjuhászoknak olyan a háta, mint egy hiénának, mozgásuk is borzalmas. Egykori munkakutya árnyéka önmagának. A pekingi egy járni alig képes szőrgombóc. Laikus szemmel is látható, hogy ez nem normális.

Szaporítóknál különb kutyákat találni. Egészségnek kéne az elsőnek lennie.

Persze lehetne egyenesebb hátú németjuhászokat tenyészteni, de akkor nem nyernének kiállítási díjakat, nincs hírnév, kevesebbet érnek a kölykök. Mégis sok tenyésztő eleget tesz a bírák elvárásainak és gyártja a pontyhátú kutyákat. Hol jobbak ők egy nem kutyagyár típusú szaporítónál?

Legtöbbször, azért kampányolnak a tenyésztős kutya mellett, mert (elvileg) egészséges. 100%-os egészségügyi garancia nincs. Illetve nekem senki ne mondja, hogy a guggolva járó németjuhász és a szuszogva lélegző kutyák egészségesek, akár tenyésztős, akár szapis.

(kutyagyáras = nagyiparban űzi, rossz körülmények között tartja az állatokat, a kölyköket nem megfelelően adja gazdához. Ezt elítélem és egyértelműen állatkínzásnak számít)

2020. dec. 15. 18:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
27%
#11 Igen épp ezt mondom, az emberek másra tartják mint, ami az eredeti szerepük. Egy kutyában benne van hogy megvédi a területét és falkajat. De ezt az egészségtelen túltenyesztet taskakutyak nem tudják megtenni. Mint mondtam számomra is csaladtagok csak marad még szerepük. Ezek az izék, (amik nem kutyák) csak arra jók, hogy veled legyenek, de erre egy menhelyi kutya is alkalmas lenne. Tenyésztik azt a fajtá,t, ami beteges, légúti nehézségekkel ahelyett hogy befogadnának egy kutyát a menhelyről bárhonnan. Mert ez a divat. Most ez a cuki.
2020. dec. 15. 20:11
 12/28 anonim ***** válasza:
45%

Az régen rossz, ha valaki csak munka és örzővédőknek tartja. Akkor ezek az emberek nem tartják családtagnak a saját kutyájukat.

Az én kutyám panelban lakik, a családunk szeme fénye és jobban él mint egyes emberek. Egy fajtatiszta kutyusról beszélek, aki mellesleg boldog velünk, mivel foglalkozunk vele. Nem bántuk meg, hogy vásároltuk és nem menhelyről hoztunk egyet.

2020. dec. 15. 20:15
 13/28 anonim ***** válasza:
56%
#13as vagyok. Lemaradt hogy egy Basset hound fajtájú a kutya.
2020. dec. 15. 20:16
 14/28 anonim ***** válasza:
22%
Épp ez a baj hogy nem bánják. Persze a szemed fénye ha egy csivava 300 00 be kerül. Képtelen a tiéd mennyi lehetett.
2020. dec. 15. 20:16
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
*képzelem
2020. dec. 15. 20:17
 16/28 anonim ***** válasza:
79%
Nézz utána és megtudod. Nálunk szempont volt, hogy gyerek szerető és türelmes kutya legyen. Egy menhelyi kutya nem biztos hogy szereti a gyerekeket, vagy pedig azt mondják, hogy az de mégse. Mellesleg mindig ilyen fajtát szerettünk volna.
2020. dec. 15. 20:21
 17/28 anonim ***** válasza:
24%
Ez pont olyan mint az előítélet. Olyan lesz a kutya amilyent nevelsz belőle. Pont mint a gyerek. Ha befogadod kiyermekkent/babaként te neveled senki nem fogja megmondani hogy honnan hoztad. Nem azt mondom hogy a felnőtt kutyákban nem marad még az a trauma hogy elhagyták őket vagy kínozták. De egy kiskutya nem tudja, pont olyan ártatlan mint bármelyik másik. Csak annyi volt a bűne hogy megszületett és egy árokban végezte.
2020. dec. 15. 20:29
 18/28 anonim ***** válasza:
67%

Nem ertem mi itt a problema. Ha en nekem a border collie tetszik, akkor az, ha a csivava, akkor az. Es nincs olyan hogy jo lesz egy keverek kutya, ha nekem kimondottan egy fajta tetszik. A ketto amugyse zarja ki egymast, lehet menhelyes kutyam is, meg fajtatiszta is. Mindenki maga donti el, mire es milyen habitusu kutyat valaszt. Nekem is egy sima utca macskam (mix) lett elsonek. Aztan jottek a fajtatisztak, mert azok tetszettek.

Ez pont ugyanolyan, hogy egyes szulok kikotik orokbefogadasnal, csak olyan johet aki hasonlit rank, meg kisbaba, ne legyen fekete, se azsiai, se cigany. Ugyan, ha meg az emberekkel is kivetelezunk, pont a kutyanal ne tennenk az alapjan, hogy melyik kulleme tetszik a legjobban?

2020. dec. 15. 20:36
 19/28 anonim ***** válasza:
95%

ma 18:32

Az nj standard nem hibás.Olvasd el pontosan a német eredetit. A küllemesek elsődleges célja a kiállításon szereplés. ha nyerni akarnak, kénytelenek az éppen aktuális küllemet hozni. Azt pedig a mindenkori anyaországbeli siegeren kiválasztott kitűnő minősítést kapott kutyák reprezentálják.A siegeren a minősítéshez még azt is nézik, milyen vérvonalat képvisel az adott kutya.

Tenyészszemlén pedig a munkavonalúak is kapnak tenyészthető minősítést. Ha pedig megfelel a feltételeknek, körungozhat is.

A többi fajtánál is sajnos a standardot adó ország felelőssége, hogy meddig engedi elváltoztatni a fajtát.

Idáig egyedül a shar pei fajtánál léptek, és pár éve már nem elfogadott a nagyon ráncos kutya.

2020. dec. 15. 20:39
 20/28 anonim ***** válasza:
69%

A hazat nem őrzi, nem véd meg ha megtámadnak, ami ugye természetes lenne egy őrző védő állatnál.

Ezzel csak az a baj, hogy nem minden fajta őrző védő szerepre lett kitalálva...sőt...

2020. dec. 15. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!