Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyának jót tesz, ha évente...

Kutyának jót tesz, ha évente egyszer meg van fürdetve?

Figyelt kérdés
Az enyém kinti - benti, így nem szokott kimondottan sáros lenni, ha mégis, aznap lekerül róla, (sima vízzel) hogy ne legyen koszos a lakás, de az csak nagyon felületes. Legutóbb tavaly nyáron fürdettük meg, ilyen szőrfényesítő kutyasamponnal. Igazából nem lett nagy előtte - utána különbség, mivel nem volt csúnya a szőre. Viszont mintha kicsit fényesebb lett volna a szőre, és a fehérebb részeken hófehér lett. Nem tudom, hogy csak esztétika szempontból hasznos-e a fürdetés, vagy hogy hogyan hat a kutyára. Feleslegesen nem akarok vele bajlódni, vagy levakarni róla bizonyos védőrétegeket.
2020. dec. 15. 09:38
1 2
 11/19 Andizsuzsi ***** válasza:
68%
A kutya szempontjából nézve a fürdetés teljesen felesleges. Egészséges kutya szőrében nincs felesleges zsír, a "jó kis puha" szőr pedig nem kényelmes a kutyának, a szőre azért van, hogy megvédje. Hőtől, víztől, külső behatásoktól. Semmi baja nem lesz egy kutyának attól, ha sosem fürdetik. Nyilván a lakásban tartott kutyákat időnként kell, mert a "kutyaszag" bár teljesen természetes és normális, lakásban nem kívánatos. De minél kevesebbszer, csak amikor feltétlenül szükséges.
2020. dec. 15. 11:42
 12/19 anonim ***** válasza:
86%

#11 nem mondasz teljesen igazat. A kutya nem képes magát sem mosdatni, sem ellátni. Amióta háziasították, ránk vannak utalva, minden más állat tisztítja magát.

A folyamatos fürdetés valóban káros, ezért sem javasolják az orvosok. De időnkénti fürdetés javasolt, könnyebben kap el rühöt és egyéb finomságokat. Ez nagyon gyakori azoknál a kutyáknál, akiket nem fürdetnek legalább néha.

2020. dec. 15. 12:05
 13/19 anonim ***** válasza:
17%
12! A farkas sem mosdatja magát!
2020. dec. 15. 13:26
 14/19 anonim ***** válasza:
39%
Az en kutyamat az eso veri es a folyoban uszik ha furodni szeretne ... kiskoraban furdettem utoljara, ma mar nagyobb a kutya nalam, egyszeruen nem tudom bebirkozni a kadba :)
2020. dec. 15. 13:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Na megfürdettük. Enyém sem kicsi, több mint 30 kiló. Tűrte a fürdetést, a törlést is. Azóta úgy néz rám, mintha bántottam volna. :D Elfut, ha közelítek felé, szóval most haragszik. Szebb lett a szőre, élénkebb, és tiszta. Majd megbékél. :)
2020. dec. 15. 13:53
 16/19 anonim ***** válasza:
39%

Ja! Es most elviszed setalni es egybol belefekszik majd valami undormanyba :)))

En is megfurdettem, gyonyoru szep hofeher volt. Buszken vittem az erdobe setalni ... elszaladt ahogy szokott es valoszinu vaddisznoszarba hempergett, mert valami zold trutyival volt beboritva a fel oldala ... nem tudok ellene tenni, valamiert vonzodik a vaddisznok szagahoz :)

2020. dec. 15. 14:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért hempergődznek mindjárt bele valamibe mosdatás után, hogy felvegyen egy álszagot, amivel elfedi a sajátját, mert le lemosod róla.

Én mosdatás után 3 napig nem hagyom hempergődzni, mert utána kapja a kullancsriasztót és nehogy lefetrengje magáról.

2020. dec. 15. 15:31
 18/19 anonim ***** válasza:
43%
Mondjuk a kutyáknak a szagok sokkal többet jelentenek, mint nekünk. El tudom képzelni, hogy megsértődnek azon, ha idegen szaggal feded be őt egy fürdetésnél.
2020. dec. 15. 17:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Enyém soha nem szokott belehemperegni a sárba vagy a szarba. Főleg nem ilyen latyakos időben. Max a fűben csinálja, amikor szárazabb idő van. Még a pocsolyát is kikerüli séta közben... Érdekes kutyám van, mondták már. :D
2020. dec. 16. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!