Hogy ellenőrizzem, vizsgáljam a kutyám mancsát?
A kutyám évekig élt az utcán és menhelyen is. Most 7 éves, 9 hónapja van nálunk. A problémám az, hogy a lábujjai közé nagyon könnyen beszorulhat valami kavics, sár, a szőrök közé. Ezt azonban nem tudom ellenőrizni, nem engedi. A mancsát fölül szabad simogatni, a talppárnáit is, de ha a lábujjai közötti szőrhöz akár csak hozzáérek, elhúzza, rángatja a lábát. Azért így kezdtem, mert gondolom bizalmatlan lehet. Amikor állatorvosnál voltunk, és ő a fogai akarta megnézni, a kutyám elhúzta a fejét, nem engedte megfogni az állát, erre mondta az orvos, hogy bizalmatlan. Emiatt nem engedi piszkálni a lábujjai közét? Vagy csak őt konkrétan zavarja, csikizi?
Egyébként nagyon tiszta kutya, nyalogatja magát, mint egy cica (persze néha azért fürdetjük, és kefélni is szoktuk a szőrét), de a lábujjai között ő sem éri el.
Lehet baja anélkül, hogy észrevennénk? Muszáj megszoknia, vagy inkább ne bántsuk ilyennel?
Egyébként leginkább beagle, ha ez számít.
Jobb, ha megszokja. Ha esetleg beszorulna valami a lábujjai közé azt ki kéne szedni, ha nem szokja meg esetlegesen kiszedni valamit ami még fájdalmas is még nehezebb lesz.
Próbáld jutalomfalattal . Az enyém sem szereti, ha "piszkálom" a lábát. Úgy szoktam először csak a kezembe veszem a mancsát ha nyugodt kap egy jutalomfalatot, elhúzza, próbáljuk újra :) Amúgy az én kutyám így sem szokta meg teljesen, de ha bemenne valami az ujjai közé kitudnám szedni. (ő sem kiskora óta van itt)
Irritálja, de az teljesen mindegy. Kedvesen, de határozottan vizsgáld meg. Utána pedig jutalmazd.
Nem mehetsz kétnaponta állatorvoshoz sétáltatás után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!