Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mondanátok olyan kistermetű...

Mondanátok olyan kistermetű kutyákat amiket télen-nyáron udaron lehet tartani, tehát nem szobakutya?

Figyelt kérdés
2010. aug. 12. 10:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tacskó
2010. aug. 12. 11:02
 2/7 Bozsikrisz ***** válasza:
67%

Akárki akármit mond, én kistestűt nem tennék udvarra. Az első talajmenti fagynál nekik már a hasuk fázik.

A tacsi is nagyon rövid lábú. Persze, biztosan túléli a hideget, de ennél talán többet érdemel egy kutyus. Túléli, de nagyon fázna:(

2010. aug. 12. 11:14
 3/7 anonim ***** válasza:
egyikse.
2010. aug. 12. 11:18
 4/7 anonim ***** válasza:
inkább közepes vagy nagytestűt válassz
2010. aug. 12. 13:24
 5/7 anonim válasza:

Nekem rövidszőrű tacsim van, azt nem ajánlom, mert télen nagyon fázik, be is szoktunk engedni éjszakára a házba.

Viszont a német spiccet nyugodt szívvel ajánlom, olyanom is van, és időjárás szempontjából elég strapa kutya. Van különböző méretben, törpe-kis-közép, de a törpét hanyagolnám leginkább ( a többi szebb :) )

Tenyésztik őket fekete, fehér, vörös színben, de ha a fehér tetszene ne aggódj nem lesz koszos, öntisztuló, szóval bírja az udvari életet. Enyémet is kérdezik mindig, hogy szobakutya-e, pedig nem, mégis szép és egészséges.

A nagy bundája télen jól védi, de nyáron sincs gond, ha van hol hűsölnie, bár meg is lehet nyírni olyankor, de én nem szoktam még sincs baja.

De amúgy rengeteg kicsi kutya van, ami még alkalmas udvaron tartásra. Szerintem bármilyen hosszú szőrű jó, bár ha télen jól szigetelt kutyaháza van, vagy esetleg befekdühet estére az ajtó elé a házba, akkor még rövidszőrű is megfelelő.

És még a puli is jó választás lenne, az felettébb sokoldalú és praktikus.

2010. aug. 12. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:
TACSKÓ VAGY NÉMETJUHÁSZ(TOM HOGY NEM KISTESTŰ,DE INKÁBB...)
2010. aug. 12. 15:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Shipperke, sheltie, snaci...
2010. aug. 12. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!