Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet valami baja, ha a fejét...

Lehet valami baja, ha a fejét kidugja a kocsiablakon?

Figyelt kérdés
Csakmert a kutyusom imád így utazni, főleg ha melege van. De tévében azt hallottam hogy nem egészséges a kutyáknak. Miért? Pl. belerepülhet valami a szemükbe? Vagy mért?
2010. aug. 12. 09:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha az ablak úgy húzódik le hogy a hátsó oldalánál ék alakú rés marad, a mi kutyánk kidugta felül a fejét rendesen, de mire be akarta húzni már ott az éknél volt és megijedt h beszorult e feje.
2010. aug. 12. 09:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Én akkor szoktam megengedni, hogy kidugja a fejét, ha kis utcákban lassan (<50 km/h) haladunk, vagy ha megállunk hosszabb időre pl. vasúti átjárónál. Amúgy csak annyira van leengedve az ablak, hogy ne férjen ki a feje. Tiszta autóba beülve fél órán belül ígyis-úgyis csupa nyál az ablak kívül-belül. :)

Kicsit belegondolva az jutott eszembe, hogy télen a jeges szélviharokban sem fázik meg, sőt, kifejezetten élvezi, akkor talán nyáron sem lesz baja az autóban kis sebességnél.

2010. aug. 12. 10:26
 13/14 Akiteki ***** válasza:

Régen volt egy kutyám, aki imádta kidugni a fejét. Csak annyira engedtem le, hogy épp az orra meg a szeme fért ki, a feje búbja már nem.

Randa kötőhártya gyulladás lett a vége.

Azóta mindig beteszek egy rácsot a hátsó ablakba, ha az ülésen utazik valamelyik kutya. A Freshnapfban néhány száz forintért vettem.

2010. aug. 12. 16:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez a rács jó ötlet!
2010. aug. 13. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!