Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kutyám...

Hogyan tanítsam meg a kutyám a behívásra?

Figyelt kérdés
1,5 éves kutyus, egy éve nálunk van, sajnos eddig nem tanítottuk őt meg arra, hogy visszajöjjön mikor hívjuk, ezért ebből sok probléma adódik. Tudom ezt elrontottam és korábban kellett volna tanítani. Ha visszahívom magamhoz sosem jön vissza,hátranéz rám és csak azért is tovább fut. Nagyon virgonc kiskutya, de nagyon neveletlen is.. tisztában vagyok vele hogy én rontottam el és kölyökkorában kellet volna megtanítani erre. vannak esetleg tippjeitek hogy hogyan tudnám megtanítani most arra hogy visszajöjjön hozzám?

2020. dec. 8. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

Először is, amíg nem behívható ne engedd el sehol sem. Szerezz be egy 15-20 méteres pórázt.

Először gyakorold otthon vezényszóval, hogyha hívod, akkor odajöjjön. Ha otthon jól megy, akkor hosszú pórázon mehetsz egyre ingergazdagabb helyekre. Gyakorolj kutyás közösségben, nehezebb terepen (pl.erdőben). Amíg nem megy jól, addig vidd hosszú pórázon. Kaphat nyugodtan kevesebb kaját, vond le a napi adagjából a behívásnál odaadott jutit/tápot.

Ja, és fontos, hogy akkor jutalmazd, ha a hívás után rögtön feléd veszi az irányt. Ha előtte még megáll máshol, vagy csak hibás után 20-30 másodperccel indul el feléd, az nem jó. Ha mindig jutalmazod, amikor késve jön, akkor azt fogja megtanulni, hogy tök mindegy, hogy mikor megy, te úgyis adod neki a kaját.

Egyébként ha ilyen alapok nem mennek, akkor érdemes

2020. dec. 8. 23:12
 2/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, a végét véletlen elküldtem.

*....ha ilyen alapok nem mennek, akkor érdemes kutyasuliba menni, mert mással is lesznek még problémáitok.

2020. dec. 8. 23:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Sosem keso tanitani egy kutyat! Finom hust kockazz fel jutinak.

Pont erre irta a konyvet Fulop Norbert : Tanulj meg kutyaul. Ott profin reszletezve van ez is!

Sorrendisegi szabalyokat tarsd be. Ezt nyomjak a kutyasulik is.

2020. dec. 9. 00:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Vezetoszar (hosszu poraz)

2. Kezbol etetes

Kell egy hosszu vezetoszar (lehet sima redony-gurtni) amit a foldon huzhat a kutya … ez legyen mindig rajta ha elengeded, egyreszrol ugy fogja erezni mindig van mogotte valaki ezert nem lesz annyira felszabadult, masfelol pedig ra tudsz lepni ha megakarod allitani a kutyát.

Reggeli kajajat vidd magaddal a sétára es minden egyes visszahívásnál adjál neki egy-egy falatot. A kajat ugy kell beosztanod, hogy a seta vegeig kitartson es akkor add neki oda az utolso falatot.

2020. dec. 9. 07:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!!
2020. dec. 9. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Tanítsd meg a vezényszót.

Építsd fel, hogy egyre nagyobb ingerek mellett is működjön.

Vezesd be, hogy a behívás egy kő kemény szabály, amit tilos megszegnie a kutyának.

2020. dec. 9. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!