Mi az,ami tuti a bolhák ellen?
Nagyon nem akarnak kimenni a kutyusombol a bolhák,pedig vettem már neki majdnem 5000 forintos nyakorvet is,de az sem segített :/
Esetleg valami csepp és sampon ami tuti?
A csepp és a nyakörv általában megelőzésre van, de persze van több féle termék is, kombinált is. Bolhás kutyát szerencsére még nem kezeltem de az biztos hogy nagy meló, ha benti akkor a lakás minden egyes szegletét ki kell fertőtleníteni, felporszívózni. Ha kinti, akkor a szalmát/szénát ki kell venni , amibe mostanában fekszik a hidegben és a házát is kitakarítani. Ezekben általában mindig vannak élősködők de a megfelelő védelemmel nem nagyon jelentenek gondot.
Szerintem állatorvossal konzultálj az ügyben, hiszen sok terméket kipróbáltál már, ő csak tud adni valamit.
Annyit viszont hozzátennék hogy soha semmiből nincs 100% a megelőzést illetően. Se csepp, se tabletta, se nyakörv, semmilyen márka terméke nincs, amiről ne lenne egyaránt jó és rossz vélemény is. Van akinek x termék 15 éven keresztül tökéletesen beválik, van akinek 2 évig igen, majd egyszer mégis bolhás lesz a kutyája és y termék megoldja a problémát. Dr biztos lehetsz benne hogy létezik olyan akinek y termék se volt jó
Azt kihagytam,hogy természetesen fürdik,és akkor bent van 1-2 napot
Arra gondoltam,amit az egyik válaszoló írt,csak cseppes verzióban,aztán furdes
Neostomosan rogton kiirtna oket!
Allatpatikaban kaphato egy ampulla 1 liter vizhez.
Feloldod raksz bele egy kis kutyasampont, mert ha habzik konnyen eloszlathatod. Rajta kell allnia egy 5 percet aztan alaposan kiobliteni.
Viszont a kutya helyet, fekhelyet mindent fertotleniteni kell.
Neostomasan jo erre is. Spricnis uvegbe rakod es szet spricceled. Aztan egy ora mulva meg felmosod.
Fekhelyet meg 50-60 fokban erdrmes kimosni. Ha kinti akkor az a kutyahazat kell kifertotleniteni.
Ezek utan kaphat vedekezest.
Kiltix, foresto nyakorv, vagy bravecto, nexgard, a nexgard spectra csak szivfereg teszt utan adhato, mert ha van benne esetleg larva akkor a kutyat kinyirhatod vele.
Es mindent 2 het mulva ismetelni kell mert 2 het mulva kelnek ki a petek, igy ha maradt 1-2 bolha siman lepetezhet. Illetve fereghajtani is kell ilyenkor a kutyat.
Aztan ha sikerul kiirtani oket.
Akkor inkabb a megelozesre torekedj.
Bolhakat nehez kiirtani es koltsegesebb is mint mondjuk rendesen vedekezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!