Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyedül vagy ketten? (Yorkshir...

Egyedül vagy ketten? (Yorkshire Terrier)

Figyelt kérdés

Szeretnék kutyust. Jövőre kapok is. Akkora 13 éves leszek. És egy kislány Yorkiet szeretnék. Az öcsém mondta(10 éves), hogy az szobájában fog aludni, meg ő eteti, meg ő sétáltatja. Mondom neki, hogy nem(!!), én kapom szülinapomra. Gondolkoztam a dolgon és elgondolkodtam rajta, hogy hogyan jobb egyedül legyen a kutyus, vagy ketten legyenek(egy fiú és egy lány). Ha az alomba születik egy lány és egy fiú, akkor elfogom vinni a kutyusokat. De tesóknak genetikailag nem is lehet kölykük, ugye? Mert tesókat szeretnék. Szóval... Egyedül neki a jobb vagy megvegyem a fiú tesóját(ha lesz), és akkor ellesznek ha nem vagyok itthon. Szerintetek melyik a jobb? Költségileg, nem gond ha több. Egy yorkie amúgyis elég keveset eszik. Szerintem jobb ha ketten vannak. Házban lesznek.(nagy kertes házban)

Köszi előre is a válaszokat. :)

2010. aug. 11. 21:27
1 2
 11/16 Bozsikrisz ***** válasza:

Úgy látom elég komolyan gondolod, én nem akarlak lebeszélni! Sőt!:)

Nekem is yorkim van, és tudom ajánlani. Arra figyeljetek, hogy jó tenyésztőtől vegyétek (ez minimum 70 ezernél kezdődik -sajnos-) és neveljétek sokat, szorgalmasan, következetesen, mert a terrierek nagyon makacsok, és sokszor önfejűek. Egy kutya bőven elég, ha ketten vannak, akkor nagyon tudnak pusztítani, mert egymást viszik a csintalanságba. És kettőt nagyon nehéz lenne megnevelni.

A legjobb, ha jársz vele majd kutyaiskolába, és ott minden fontos dolgot megtanulhattok, Te is, ő is.

Amikor mi jártunk, fú ne tudd meg, a kutyám annyira gyorsan tanult, hogy mindenki iszonyaosan irigykedett :D

Ja, és még egy jótanács: akár fiú, akár lány kutyusod lesz, idővel szerintem legyen ivartalanítva. Ezt komolyan mondom, sokat tud javítani a kutya természetén. Az én szuka kutyusom tavaly lett megműtve, és sokkal játékosabb más kutyákkal, itthon pedig bújósabb :)

A tesód még kicsi, neki is biztosan nagy élmény lesz a kölyök kutya. Csak vigyázzatok, mert annyira törékenyek fiatalon! Hogy kinél alszik, azt meg úgyis ő dönti el:) Mármint a kutyus.

Nálunk nyitva vannak egy picit az ajtók, van olyan, hogy átmegy a szüleimhez éjszaka néhány órára:)

Egyébként jó szívvel tudom ajánlani a Strázsavári kennelt, nekik nem "mini" yorkijaik vannak. És szerintem sokkal jobban jártok egy "nagyobb" termetű kutyussal, mint egy picikével. A nagyobb alatt azt értem, hogy nem 1,5 kg, hanem mondjuk 4 kg.

Egy akkora kutyával már mindent lehet csiálni a túrázástól kezdve, az agility-ig:) Ráadásul egy nagyobbat már meg is lehet gyömöszölni:D Én imádom az enyémet, ő 5 kg:) (igaz nem Strázsavári)

2010. aug. 11. 22:39
 12/16 anonim ***** válasza:

az én pincsim neve is Bella :)

13/L

2010. aug. 12. 16:02
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2010. aug. 12. 21:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Mért irtátok hogy kicsi hozzá?

Ugyan annyi idős vagyok mint ő, és 2éve kaptam az első kutyámat, és képzeljétek Yorkie volt.

Nem volt vele semmi gond.

Szóval, szerintem nyugodtan vágj bele :)

Amikor megkaptam 1hónapig nem bírtunk vele, szóval szerinte csak eggyel kezdj, ha pedig már tudsz vele bánni és a szülök is belemennek, akkor jöhet a 2. :)

12/L

2010. aug. 14. 22:05
 15/16 anonim ***** válasza:
előttem már szinte mindent leírtak, de azt nem, hogy a két kutya nem fog a kedvedért egyszerre pisilni. leviszed az egyiket. aztán 10perc múlva a másikat is vinni kell. ez nem így működik, hogy amikor kedvem tartja leviszem. meg tök jó buli, mert amikor unatkozok, elviszem és sétálok vele egyet. Nem! nem így működik. bizony le kell vinni reggel 06:00kor, sőt! még korábban is, főleg amikor kicsi, mert még nem tudja úgy tartogatni. hidd el nekem, nem egy leányálom felkelni öt-hat órakor, hogy levidd a kutyát. és ezt két kutyával végigcsinálni! hát le a kalappal az előtt, akinek ez sikerül, ráadásul úgy, hogy teljesen nyugodt marad. nem való ez még nektek! hidd el! hallgass ránk! nem is beszéltem még arról, hogy nem csak etetésből, sétáltatásból áll. bizony a yorkiknak rendkívül érzékeny a szemük, és a fülük is. nem hiszem, hogy képes lennél megtisztítani neki. kozmetikushoz kell hordani! ez egy igényes fajta! talán pár év múlva!
2010. aug. 15. 15:59
 16/16 anonim ***** válasza:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:05

kicsikém az emberek nem ugyanolyanok!

lehet, hogy te szorgalmasabb vagy, de gondolom azért anyuci, apuci fogja a kis kezed...

2010. aug. 15. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!