Van itt olyan, akinek évekig(kb 10) noname tápot evett a kutyája? Mi lett vele?
Nekem 10 éves lesz nemsokára.
Világ életében olcsó tápot illetve maradékot kapott és sosem volt még beteg.
Az egyik ismerősöm pedig Pedigree-vel etetett és a nagytestű kutya 16 évesen ment el.
Ismerosnek...hiaba probaltam meggyozni miert ne etesse ipari hulladekkal a kutyajat, nem hatott. Meg is lett a kovetkezmenye! Az allatorvosi szamlakra ment el az evek alatt "megsporolt" olcso kaja ara.
Allergia, maj elegtelenseg, visszatero fog es inygyulladas.
11 eves koraban altak at Acana szaraztapra es kiegisziteskent foztek neki husokat, porcot, belsosegeket. Tehat nem konyhai maradekot, hanem kifejezetten neki vasarolt husokat, kis repaval, sutotokkel, zoldborsoval ilyesmi.
Par honap alatt rendbe jott az allat, se allergia, a maja is regenarolodott, inyerol a gyulladas lement stb.
Szoval...csak jozan paraszti esz kell hozza, hogy a 4% hustartalmu olcso, gagyi szaraz es nedves konzervekben vajon mi lehet...mert hust azok sose lattak, csak izfokozot, szinezeket, ipari hulladekot! Nem kerdes mire van szuksege egy kutyanak szerintem...
Köszönöm az eddigi válaszokat, írhattok még.
Azért kérdeztem, mert az én kutyám 10 éves keverék kan és most a héten tudtam meg, hogy csendesen gyilkoltam. S-budget, pennys morzsi, tescos brunos, lidls bellosan tápokat ette ezidáig(mikor hol vásároltunk).
Úgy döntöttem bejelentkezünk egy komplett kivizsgálásra, aztán pedig elkezdem jó minőségű táppal etetni. Csak félek, hogy már mindegy. Félek, hogy maradandó betegsége lesz. Ezért kérdeztem. Amúgy neki is eddig csak oltásra kellett mennie, de most volt egy balesete és bevittük városba rendes állatorvoshoz röntgenre. (Nincs baja, csak megütötte.) Akkor mondta az ottani orvos.
9es:
A "kutyatap" vilag elott nem eltek tovabb 6-8 evnel, foleg a csak kerti diszkent funkcionalo ebek. Jobb esetben elaltattak, rossz esetben fejbe csaptak es elastak, sot ez falun sajnos meg ma is igy van. Ameddig hasznos es egeszseges (par ev) addig tartjak az allatot, utana kuka...
Azert mert mi emberek regen barlangokba eltunk es bogyokat gyujtogettunk, meg nyersen ettuk a mammut majat, akkor ma is igy kene!?
Hat nagyon ostoba lehetsz...
21szazad, civilizalt es modern vilag. Fontos megtalalni az aranykozeputat. Tehat ne tescos konzerv, de nem is 3-4000ft/kg-s tappal! Azon mar a szinhust is meglehet venni. Az emberi konyhai maradek pedig tul fuszeres, zsiros a kutyanak. Ezert megkell fontolni jozan paraszti esszel mit kaphat belole. Ennyi. Rem egyszeru.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!