Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás után 4 nappal...

Ivartalanítás után 4 nappal még mindig aggasztó a kiskutyám állapota. Vagy ez normális?

Figyelt kérdés

9 hónapos kan keverék kutyusról van szó, kis méretű (7 kiló). 4 napja (csütörtök) volt a műtét, az első éjszakát végigsírta, alig aludt, másnap is eléggé szenvedett, fájdalomcsillapítót NEM KAPOTT otthonra, de másnap már lecseréltük a búrát ruhára, hátha jobban viseli. Szombaton visszavittem a dokihoz, 40.4 láza volt, a doki annyival elintézte,hogy a ruha miatt lazasodott be(!?), cseréljük vissza a búrára, és kapott egy fájdalomcsillapítót injekciót.. Azóta talán láza nincs, de a következő éjszakát is végig sírta, azota viszont egesz nap alszik 2. Napja, ma konkretan végig aludta a napot. Normális ez? Sokat liheg továbbra is (szombaton így tűnt fel hogy lázas),és sokszor gyors alapvetően a levegővétele, enni eszik jó étvággyal, inni viszont magához képest szombat óta alig iszik. Iszonyúan viszkethet neki a varrat, mert folyton veszettül vakarni akarja, ha éppen nem alszik. A seb ránézésre rendben van, szépen gyógyul.

Az alvás a legrémisztőbb, az előbb olyan mélyen aludt hogy nem hallottam hogy lélegzik, elkezdtem ébreszteni,nem reagált, át tudtam fordítani az oldalára és utána par másodperccel riadt csak fel,nagyon megijedtem....

2020. nov. 30. 23:45
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A másik orvosnál felmerült a kullancs gyanú, hogy hiába a nyakörv, esetleg megfertőzhette egy. (Több napos láz, hőemelkedés volt neki) mára kiderult hogy szerencsere nincs így, valószínű csak nagyon zavarta a gallér es a viszketés, rosszul viselte az egészet, de az is lehet hogy érzékeny volt az antibiotikumra amit kapott. Ma már varrat kiszedve,a seb szép, gallér levéve, antibiotikum elhagyva és egyből normális volt a testhő is! :) a kutya kedve is rendeződni látszik egyre inkább. Egyébként azt mondta, a kollega szépen csinalta az ivartalitast, azért is lehetett már kiszedni a varratok, ami rendben van, annak örülök, de egyéb dolgok nem tetszettek ott, ez az orvos nagyon rendes,az asszisztens is, ezentúl csak ide viszem. Szazszor szebben nyúlnak itt az allatokhoz mint a másik helyen! :) és érdekes módon 3 napig mentünk minden nap, egyszer se tiltakozott ellene a kutyám, a másik helyre úgy kellett bevonszolni...

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2020. dec. 3. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!