Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az normális hogy rosszul...

Az normális hogy rosszul érzem magam a kutyám ivartalanítása miatt?

Figyelt kérdés
Kan kutyáról van szó, jár közösségbe, ezért jobb lenne ha ivartalan lenne. 2 hét múlva esedékes, de rossz érzéseim vannak ha erre gondolok. Azt semmiképp nem szeretném, hogy szaporodjon és természetesen tisztában vagyok vele hogy előnyei is vannak. Engem inkább az eü-i vonzata aggaszt, hogy hozhat magával problémákat. Az elhízás is aggaszt, mivel tacskó. Tudom hogy nincsenek szülői ösztönei, nem is ez érdekel hanem az egészsége.
2020. máj. 6. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
45%
Teljesen megértelek ez normális. Az én kutyusomnak is lassan esedékes, de ha bele gondolok akkor annyi kétségem támad. Én a helyedben még gyorsan elvinnem pár vizsgálatra vérvétel Uh meg ilyenek ezek kiszűrik nagyjából az esetlegesen fellépő komplikációkat. Az elhízástól ne félj adj neki kicsit kevesebb kaját és mozogjatok többet. Nagyon ritkán látni kórosan elhízott kutyust pedig azért manapság minden második kutyus ivartalanítva van. Szóval nyugi nem lesz semmi baj! Sok sikert nektek drukkolok!
2020. máj. 6. 19:39
 2/4 anonim ***** válasza:
87%

Elhízni egy ivaros tacskó is el tud, de te odafigyelsz rá: kiegyensúlyozott étrend, sok mozgás. A doki segít neked, hogy mit változtass meg az etetésével kapcsolatban a műtét után.

A műtét miatt pedig ne aggódj, rutinműtét :) Hamar túl lesz rajta a kutyus. A két nem közül amúgy a kannál egyszerűbb a procedúra.

2020. máj. 6. 20:09
 3/4 anonim ***** válasza:
49%

Persze, szerintem normális.

Kandúr cicánkat ivartalaníttattuk pár éve, tök rosszul éreztem magam amiatt, hogy kiteszem ennek, annak ellenére is, hogy tudtam, hogy amúgy jót teszek vele. Ő ezt ugye nem tudja, és fél, altatják, kótyagos, esetleg fájhat utána stb.

Most még rosszabb, mert lány kutyát kell pár hónapon belül ivartalaníttatni, ez meg ráadásul egy hasi műtét. Nagyon sajnálom szegényt, de tudom, hogy rosszabb lenne neki, ha ivaros maradna, szóval ez van, túlesünk rajta.

2020. máj. 6. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az elhízás városi legenda. Semmivel sem híznak utána könnyebben. Az ivartalanítással megkíméled egy csomó betegségtől és attól, hogy esetleg egy másik kan riválist lásson benne.
2020. máj. 29. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!