Szoba tisztaságra nevelés?
Találtátok vagy elhoztátok? Voltatok dokinál?
Nem akarok én lenni az ünneprontó csak gondoltam szólok. Ha találsz egy kutyát (nyakörv nélkül), akkor kötelességed, elösszőr orvoshoz vinni, chip olvasásra (mostanában már a benzin kutakon is van chipp olvasó). Ha az orvos tallá chipet, akkor (ha jó körülmények között élhet) vissza kell adni a gazdájának. Ha nincs benne chipp akkor pedig a megtalálónak, 2 hétig minden erejével keresnie kell a kutya lehetséges gazdáját. Beszélni kell állatmentőkkel, hátha ismerik, ki kell rakni a netre, hátha a gazda megtalálta, plakátokon kell, állatorvosi rendelőbe járni stb. Szóval mindent meg kell tenni abba a 2 hétbe, hogy aki meg akarja találni az elveszett kutyáját, az megtudja. De az is a meg találó feladata, hogy a valós gazdinak adja vissza (szóval pl képet mutatni a kutyusról, vagy elhozni a nyakörvét, oltási könyvét stb). Ha 2 hétig nem jelentkezik érte senki akkor lehet új gazdit keresni neki/megtartani.
Egy 4-5 hetes kiskutyának az anyja mellet lenne a helye. Így érdemes lenne megkeresni a gazdát, és legalább addig visszaadni az anyja mellé amíg el nem lehet választani. Amúgy honnan tudjátok hogy 4-5 hetes? Ha értetesz a kutyákhoz, hogy meg tudd mondani hogy hány hetes (fogazatból, méretéből, viselkedésből stb), akkor tudjátok hogy egy ilyen fiatal kutya még nem tud csak szilárd ételt enni. Ráadásul ilyenkor kezd el szocializálódni.
Ne haragudj hogy ezeket le írtam, csak szeretném ha tisztába lennétek vele, hogyha tényleg találtátok akkor nem biztos hogy megtarthatjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!