Akinek kinti-benti a kutyája, hogy oldjatok ezt meg?
Kutya előtt nem kell kaját hagyni, nem egészséges, többnyire nem eszegetnek úgy apránként, mint a macskák, hanem betolják az egészet, ami gyomorcsavarodás miatt veszélyes lehet.
Kölyökkutyát még a napi adag három felé osztásával kell etetni reggel-délben-este, ezt később le kell csökkenteni 1-2 alkalomra, én mondjuk kétszer etetem naponta mindkét kutyámat, nem panaszkodnak.
Vizestál van kint is, bent is. Kajástál egy van / kutya, fix helyen.
Az éjszakát a kutya szerintem alapvetően bent, veled tudja a szó klasszikus értelmében "átaludni", amikor te is nyugalomban vagy és alszol, nem kelsz fel semmire, így tudja hogy neki sem kell, nincs semmi "veszély". Kint csendben van este, de minden zajra felkel, a kölyök meg többszörösen, amikor még minden új neki és nem tudja a hangokat/szagokat hova tenni. Egy kölyök kutya kint egyedül nem nagyon tud jól aludni. Attól még hogy bent van, nem kell neki az egész házban mászkálnia (pláne ha mondjuk nem is szobatiszta, bár ha eddig kint élt akkor valószínűleg már megszokta hogy füvön végzi a dolgát), le lehet neki keríteni egy kis sarkot, a ketrecébe betenni, vagy akár csak az előszobába beengedni. De az alvás minősége szempontjából minél közelebb van hozzád, annál jobb neki. Plusz ha a közeledben van tudod megakadályozni azt is hogy bármilyen "bajba" keveredjen, egy bent a kis helyén nyugodtan alvó kutyánál nehezen alakul ki bármilyen rossz szokás, kint meg ugye bármit csinálhat, úgy sem látod, simán rászokhat az ásásra, rágásra, ugatásra, ivaréréskor meg majd a szökésre. Egyáltalán nem ritka hogy a kint alvó kutyák éjszaka unalmukban megtalálják a módját saját maguk szórakoztatásának, elfoglalásának.
Kaját leírták, kétszer etesd, reggel és este, próbáld mindig ugyanakkor. Szintén igaz, hogy a kiskutya megfázik kint, azért most már hidegek vannak, még ha vastag bundájú (lesz is egyszer), a kölyök szőr még inkább pihe, plüss, mint rendes bunda, ebből adódóan a saját hőmérsékletét sem tudja olyan jól szabályozni még, mint a felnőtt kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!