Baj, ha a kutya csak halat eszik?
#1. A haszonállatok meg széjjel vannak antibiotikumozva...
A száraztápokat meg azért hőkezelik.
Nekem a macskáim Orijen Six Fhist esznek 5 éve, eddig minden rendben velük.
Hát van belőle egy bárányos, de egyszerűen utálja, kétnaponta megeszi a felét és rossz kedvű, fogy tőle.
A halat meg imádja, minden más hústól meg fosik vagy fáj a hasa.
De esetleg tudtok max 1000ft kilós áron másik bárányosat, amit talán megeszik?
Na és az sem baj, hogy ebben elég mennyiség lazacolaj van? Elvileg azt is csak kúraszerűen szabadna adni.
(Amúgy bocsi, telefonról vagyok, itt más a gyik fiókom, de ugyanaz vagyok, meg az előző #5ös is.)
Itt az agrarmernok elmondja,h a 25 even at altala ellenorzott sertesteleen a genmodositott gabonaval kezdett etetesu disznok mind hasmenesesek lettek,letargikusak es betegesek. Kizarolag genmodositott gabona van mar kereskedelmi forgalimban.
Egy jó minőségű tápnál nem okozhat problémát, mivel a szükséges tápanyagokkal, vitaminokkal ezt még kiegészítik. Sok teljesértékű, monoproteines táp van, pont érzékeny gyomrú kutyáknak, sokan etetnek csak halas táppal is.
Barf esetében kifejezetten ellenzik a csak hallal etetést, mert hiánybetegségekhez vezet, de ott ugye a hús a fő tápanyagforrás, nagyrészt abból kell összeszednie a kutyának mindent, hiába kap még kiegészítőket, ezért kell változatosabban etetni, különösen a belsőségeket kell sokszor variálni, mert az a fő vitaminforrás. De egy halas táp nem olyan, mintha csak hallal etetnél, a tápban benne vannak azok a vitaminok, amiket egy barfos kutya csak akkor tud beépíteni, ha sokféle belsőséget eszik.
A biztonság kedvéért szerintem csináltass egy vérképet (nem nagy költség és hamar készen van), abból kiderül biztosan, hogy nincs a kutyának hiánybetegsége, megfelelő-e neki ez az étrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!