Milyen nem szokványos trükköket tudnak a kutyáitok?
Itt nem az alapokra gondolok (ül, pacsi, marad,...), hanem az öszetettebb trükökre mint pl. 3 lábon sétálás.
Nagyon sok parancsot tud már a kutyám és kezdek kifogyni az ötletekből :).
Röviden le írnátok, hogyan tanítottátok meg az ebeteket?
Nem tudom mennyire számít szokványosnak, de a play dead trükköt tudja (nem tudom magyarul egy szóval leírni, pisztolyt csinálsz a kezedből és "lelövöd" a kutyát, ő meg eldől). Sokkal nehezebbnek tűnik mint amilyen, pár nap alatt megtanulta és könnyen megértette, mit szeretnék tőle.
A másik ami szerintem megint nem egy nagyon ritka dolog, de kézjelekre végzi a feladatot és nem szóra, mert nem szeretek beszélni és így hang nélkül is tudja, mit szeretnék tőle. Ül, fekszik, gyere, stb mind kézjelre megy.
Tudja a családtagok nevét. Tágabb családét is, kb. 10-12 emberét. Ha ülünk a szobában, és azt mondom a kutyának pl. hogy hol a Jóska? akkor odamegy és leül elé. Ezt annak ellenére megtanulta, hogy nem egy trükktanulós típus (kuvasz), de szereti nagyon a családtagokat, szerintem ez hajtotta.
Illetve tud a kertben az ösvényeken közlekedni, nem lép bele az ágyásokba (csak nagyon ritkán, az pl. előfordult, hogy a "helyi erők" elkezdték a kaput rugdosni, és akkor úgy rohant a kapura, hogy nem nézte a krumplit meg a paradicsomot).
Feltolat a falra, jobb és bal lábamhoz és elém igazodik, amit kérek, odahoz, a jobb hátsó lábát felemeli(ha tárgy mellé küldöm, olyan, mintha lepisilné)
Az ül-fekszik-áll is tud ám jó nehéz lenni, az egyik kutyámnak úgy tanítottam, hogy a hátsó lábai vannak "fixálva" és úgy csinálja mindezt, a másiknak még folyamatban van, de neki az első láb fixálás a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!