A kutyámat tényleg nem szabad felhívni a kanapéra Vagy az ágyra?
Ez így hülyeség. Hiába nem mehet fel az ágyra, ha nem tudod megnevelni, attól még lehet agresszív, kezelhetetlen, stb.
Ha pedig rendesen neveled, akkor is mindig kézben tartható lesz, ha felmehet az ágyra.
Ezt te döntöd el, a lényeg, hogy legyen egyértelmű számára, hogy mit és mikor szabad, és abban legyél következetes.
Nekem mentett kutyám van, felnőttként került hozzám, eleinte nagyon félős volt. A bizalma egyik első jele az volt, amikor feljött a lábamhoz suttyomban, amikor már aludtam, így rajtakapni sem tudtam, csak mikor felébredtem már ott volt. Engem nem zavar, ezért nem tiltottam le, viszont arra megneveltem, hogy amikor vendég jön, oda a vendég ül, olyankor nem mehet fel, és ha rászólok, hogy menjen le, akkor azonnal lemegy. Ha kölyökként került volna hozzám, akkor eleve úgy tanítom, hogy akkor mehet fel, amikor én hívom, egy kölyök nevelése más, mint egy mentett felnőtté.
Köszönöm szépen a válaszokat. Az én kutyám is olyan hogy ha picit elkezdem ütögetni a kanapét csak akkor jön fel. Csak azt hittem egyáltalán nem lehet meg engedni neki mármint a google szerint.
Ő kóbor kiskutya volt és be fogadtam. Azóta meg lett tanítva neki annyi minden, mint pl: védjen meg ha rám emelik a hangjukat,vagy kezüket..stb
És olyankor támad amíg nem szólok rá. A többiek viszont azt mondták hogy selejt kutyát csinálok belőle mert mindenkit támadni fog és veszélyes lesz. Pedig nagyon barátságos. Anyumra is egyből ugrál ha meglátja meg hanyat vágja magát hogy a hasát simogassa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!