Szerintetek milyen kutyám legyen?
Tacsi nem kinti kutya, border meg szetszedne meg a szomszed hazat is, ha 2 naponta 30 percet lenne hajlando foglalkozni vele a kerdezo.
Ne adjatok neki otleteket, van mar egy kutyaja,azzal se foglalkozik.
Anyám Yorkii kint voltak általában, kazánházba akkor mentek be amikor akartak. Az egyik 18 éves a másik 17 evésen ment el. Sose voltak dokinál, oltást leszámitva.
De inkább más kutyát válassz. A 2 naponta fél óra semmi egy kutyának. 😒
Azért nem jó a mudi, mert terelő, neki nem elég napi fél óra séta sem, nemhogy ritkább. A border collie szintén, még a show vonalnak sem lenne ez elég, ráadásul kötődik a gazdájához.
Rövid szőrű, kistestű kutyák, ölebek nem valók kintre, minimum kinti-benti, szóval a vizsla, tacskó, yorki, beagle, havaneze, kistestű spánielek kizárva.
A gazdihoz szorosan kötődő kutyákat ugyancsak kínzás kizárni, golden retrievert, labradort segítőkutyának alkalmazzák, ők is minimum kinti-benti tartással ajánlottak, ráadásul nekik sok foglalkozás kell, segítőkutyaként leköti őket a munka, de kedvencként aktív gazdinak valók, aki sportol a kutyával, túra, futás, fél óra nekik sem elég.
A vizsla vadászkutya, vele is sportolni kell, fél óra kevés.
Azért nem jó a mudi kintre, mert betegesen imádja a gazdáját. Kitaszítva a kertben, neki ez a legfőbb kínzás. Olyan hűséges amilyet én még nem láttam, de nem tolakodó. Árnyékként követ, aztán megbújik az asztal alatt/sarokban, hogy lesse a gazdát, mikor szólítja. Na ilyen a mudi. Tudom, mert itt alszik egy èppen mellettem az ágyamban ;) soha nem zárnám ki, belebetegedne!
A masik, ami miatt nem jo neked a mudi, az a foglalkozás teljes hiánya. Két naponta fél órával kiröhög - aztán szépen lenontja a kertet unalmában, és még ő lesz a rossz kutya, pedig hát, azt csinálja, amire az ember kitenyésztette: okos, tele van energiával, gondolkodik - igazi munkakutya!
Az a séta az inkább napszakonként min fél óra+plusz suli+plusz kutyássport.
Nálunk van kert, plusz falka (1 pitbull, 1 tacskó es a mudi - tehát sokat játszanak együtt is), így is napi két séta az erdőben (reggel+délben), este pedig minden nap valami más program: suli, agility, margit sziget, futi, nyáron úszás stb.
Ha ezt nem tudod biztosítani neki, ne legyen mudid (amugy az alapján, amit leírtál. Semmilyen ne legyen!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!