Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek milyen kutyám legyen?

Szerintetek milyen kutyám legyen?

Figyelt kérdés
Tavasszal lesz egy kutyám csak még nem tudom, hogy milyet szeretnék. Kinti, kicsi vagy közepes termetű. Naponta vagy kétnaponta 1x tudnám sétálni vinni, minimum fél órát, de egyébként is nagy helye lenne. Vannak csirkéink is, és jó lenne, ha nem bántaná őket, bár nem együtt lesznek. Gondolkoztam már a yorkin és a mudin. Le van szigetelve a háza, van benne szigetelőanyag, és nagyon meleg télen. És szeretném, ha játékos, az alapnál KICSIT minimum okosabb, taníthatóbb legyen. Bocsi a helyesírásért! Ja, és van egy 12 éves németjujászunk, akit nem zavarnak annyira a más kutyusok. Előre is köszi a válaszokat!

2020. nov. 4. 21:48
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
84%
Idősebb menhelyi keverék.
2020. nov. 4. 22:16
 12/41 anonim ***** válasza:
97%
Miert nem eleg az a kutya, ami most van? Nyugodtan el lehet vele kezdeni foglalkozni, es naponta! vinni setalni. Ilyen parameterekkel egyebkent se kene kutyat tartani, ha naponta vagy 2 naponta kb fel orad van ra... azt mar nem is kommentalom, hogy te pici, bentre valo kutyat akarsz kibaxni a kertbe. Ugyes.
2020. nov. 4. 22:20
 13/41 anonim ***** válasza:
93%
Neked nagyon nem való kutya!!!!
2020. nov. 4. 22:46
 14/41 anonim ***** válasza:
4%
Vagy labrador, esetleg bordercollie vagy tacsi
2020. nov. 4. 23:07
 15/41 anonim ***** válasza:
92%

Tacsi nem kinti kutya, border meg szetszedne meg a szomszed hazat is, ha 2 naponta 30 percet lenne hajlando foglalkozni vele a kerdezo.

Ne adjatok neki otleteket, van mar egy kutyaja,azzal se foglalkozik.

2020. nov. 4. 23:11
 16/41 anonim ***** válasza:
30%
A mudi miért ne lenne kintre való?
2020. nov. 5. 00:03
 17/41 anonim ***** válasza:
26%

Anyám Yorkii kint voltak általában, kazánházba akkor mentek be amikor akartak. Az egyik 18 éves a másik 17 evésen ment el. Sose voltak dokinál, oltást leszámitva.

De inkább más kutyát válassz. A 2 naponta fél óra semmi egy kutyának. 😒

2020. nov. 5. 07:25
 18/41 anonim ***** válasza:
91%

Azért nem jó a mudi, mert terelő, neki nem elég napi fél óra séta sem, nemhogy ritkább. A border collie szintén, még a show vonalnak sem lenne ez elég, ráadásul kötődik a gazdájához.

Rövid szőrű, kistestű kutyák, ölebek nem valók kintre, minimum kinti-benti, szóval a vizsla, tacskó, yorki, beagle, havaneze, kistestű spánielek kizárva.

A gazdihoz szorosan kötődő kutyákat ugyancsak kínzás kizárni, golden retrievert, labradort segítőkutyának alkalmazzák, ők is minimum kinti-benti tartással ajánlottak, ráadásul nekik sok foglalkozás kell, segítőkutyaként leköti őket a munka, de kedvencként aktív gazdinak valók, aki sportol a kutyával, túra, futás, fél óra nekik sem elég.

A vizsla vadászkutya, vele is sportolni kell, fél óra kevés.

2020. nov. 5. 08:04
 19/41 Tevenyereggyarto ***** válasza:
87%
Szerintem eddig a #11-es mondta a legjobbat. Inkább fogadjatok örökbe egy öregebbet menhelyről vagy gyepmesteri telepről ha mindenképp kell még egy kutya. Nekik általában a napi-kétnapi fél óra aktív foglalkozás már több mint amit eddig kaptak. Ha nagyon ragaszkodsz egy fajtához akkor fajtamentéseket nézz meg, igaz valószínüleg ott is csak fajtajellegűeket fogsz kapni.
2020. nov. 5. 08:17
 20/41 anonim ***** válasza:
55%

Azért nem jó a mudi kintre, mert betegesen imádja a gazdáját. Kitaszítva a kertben, neki ez a legfőbb kínzás. Olyan hűséges amilyet én még nem láttam, de nem tolakodó. Árnyékként követ, aztán megbújik az asztal alatt/sarokban, hogy lesse a gazdát, mikor szólítja. Na ilyen a mudi. Tudom, mert itt alszik egy èppen mellettem az ágyamban ;) soha nem zárnám ki, belebetegedne!

A masik, ami miatt nem jo neked a mudi, az a foglalkozás teljes hiánya. Két naponta fél órával kiröhög - aztán szépen lenontja a kertet unalmában, és még ő lesz a rossz kutya, pedig hát, azt csinálja, amire az ember kitenyésztette: okos, tele van energiával, gondolkodik - igazi munkakutya!

Az a séta az inkább napszakonként min fél óra+plusz suli+plusz kutyássport.

Nálunk van kert, plusz falka (1 pitbull, 1 tacskó es a mudi - tehát sokat játszanak együtt is), így is napi két séta az erdőben (reggel+délben), este pedig minden nap valami más program: suli, agility, margit sziget, futi, nyáron úszás stb.

Ha ezt nem tudod biztosítani neki, ne legyen mudid (amugy az alapján, amit leírtál. Semmilyen ne legyen!)

2020. nov. 5. 08:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!