Tenyleg nem a kajan mulik, vagy a darling, a friskies es a pedigree nem is olyan rossz?
Egy ismerosom a fent emlitett 3 szaraztap keverekevel eteti a ket amstaffjat es eskuszom naluk szebb kutyakat meg eletemben nem lattam ! Pedig mar 7 evesek, de gyonyoruen csillog a bundajuk, izmosak, hofeherek, elesek, erosek a fogaik, csillog a szemuk, naponta jarnak futni !
Akkor hogy van ez, hogy a pedigree stb kajaktol a kutyak lepukkantak, betegesek, gyengek lesznek ?
Vagy ennyire jo lenne a genetikaja ket szapitol kimentett fajtajellegunek ?
Szerintem ez nagyon egyedfüggő.
A szomszédnak volt egy pulija meg egy vizslája, ugyanazt a maradékot meg legolcsóbb konzerveket ette mindkét kutya, a puli 20 évig élt, a vizsla 7 évesen elpusztult májrákban.
Alapvetően egyetértek azzal, hogy a kutya húsevő állat, ezért húsra van szüksége és nem gabonára, ráadásul az ízfokozók, tartósítószerek semmilyen szervezetnek nem tesznek jót. Előfordulhat, hogy mindennek ellenére egészséges a kutya a nem neki megfelelő tápláléktól is, de én nem kockáztatnék.
A másik véglet az én kutyám, vele egyszerűen muszáj barfoznom, nem sznobságból, hanem mert minden igazán jó minőségű táptól is beteg és amit az etetésen megspórolnék azt csak ott hagynám az állatorvosnál. Neki valószínűleg tényleg halálos lenne, ha huzamosabb ideig ilyen konzerveket kapna enni, de azért nem minden kutya ennyire érzékeny, ezt én is tudom.
Egy ismerosom 1 evesen fogadta orokbe a jelenlegi kutyajat, az elso pillanattol fogva csirkes darling szaraztapot es csirkes pennys morzsi konzervet eszik meg dentastixet.
Soha semmi mast.
13,5 eves 25 kilos kutya (+5kilo tulsullyal) es soha semmi baja nem volt, selymes a bundaja, szeret nagyokat setalni és idonkent szaladni.
Masik ismerosom ugyanekkora kutya ugyanekkora tulsullyal, minosegi tapokkal etetve 10 eves koraban mar menni alig tudott, 12 evesen teljesen mozgaskeptelen lett, tartani kellett, mig elvegezte a dolgat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!