Kiskutyám megkapta az összes oltását, így már le tudom vinni az utcára. Hogyan nevelhetem át kutyapelusról szobatisztaságra?
Kérdésedre nem tudok válaszolni, hogy pelenkáról,hogyan szoktasd le.
Nem használtam kutyapelust. Egyszerűen elkezdtem viszonylag sűrűn rövid időre lehordani. Rájött,hogy neki fűben jobb elvégezni dolgát.
Ez kb 3 nap volt. Ezután nyüszögéssel jelezte igényét. Ilyenkor azonnal kb 2 perc alatt ki kellett vinnem. Innentől kezdve csak akkor volt "baleset" amikor nem tudtam levinni időben. Pl.: dolgoztam, aludtam.
Amint megnőtt a hólyagja már somán kibírta a 10 órát is.
Ha nem így működik egy kutya érdemes megvozsgálni a kutya-gazda-vsalád viszonyát. Barátoméknál rivalizálásból csinált a hálóba.
Tesómnál a szőnyeget territóriumozta össze.
Meg eszembe jutott,hogy csak azért mondják ,hogy az összes oltás után szabad levinni, hogy bebiztosítsák a kutyákat a hü ly ék ellen.
Két kutyám volt ,mindkettőt levittem az összes oltás elött is,nem életszerű,hogy lakhelyében végezze el dolgát!
A betegségtől úgy óvtam meg,hogy nem a népszerű kutyás helyekre hordtam.
Elméletem beigazolódott, nem betegedtek meg és nem kellett lakhelyükön üríteniük.
Arra készülhetsz, hogy egyáltalán nem lesz leanyalom az elso egy-ket seta. Idegen lesz neki minden, hosszu perceket tudnak ilyenkor ucsorogni es nezelodni.
Amúgy a szobatisztasagra neveles lenyege, hogy elso idoben surun le kell vinni … mire megszokja, hogy mindig lemegy addigra a szobatisztasag is megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!