Miért kell mindenkire ráerőszakolni, hogy menhelyről hozzon kutyát?
Előre jelzem, örülök, ha valaki megment egy kutyát.
Évtizedekig én is erről ábrándoztam, hogy lesz 2 telepes kutyám.
Aztán most értem oda, hogy a körülmények is lehetővé tennék. Böngészem a hirdetéseket és egyre esélytelenebb.
A menhelyes kutyákat jellemzik. Mind problémás. Támad, szökik, stb. A sintértelepre sem a cukkermukker családi kutyik kerülnek. Többnyire nem ok nélkül adják le őket. Ott még infó sincs róluk.
A helyzet az, hogy csodásan hangzik családot és szeretetet adni egy árvának, ahol boldogan élhet és szocializálódhat.
De! Van 2 gyerekem. Őket nem veszélyeztethetem azzal, hogy amíg helyre nem jön a kutya lelke esetleg megharapja.
Egyre kevésbé hiszek a menhelyről családba történeteiben.
Én gyereket nem hoznék ki soha intézetből, az az ami kiszámíthatatlan, nem a kutya. Se magyar gyereket, se cigányt. A kutya örökké hálás lesz, ha megmenti valaki. Tudok olyanról, amelyik láncostól visszaszökött kétszer a menhelyre, mert annyira rossz helyre került. Harmadszor már nem is adták oda.
Szóval, ha ekkora a dilemma, akkor inkább nem kell hazavinni kutyát. Mi van, ha a két gyerek zaklatja majd a kutyát? Húzzák, tépik, a kutya meg kikészül tőlük. Akkor is a kutya a hibás mindig. Ritkán hallottam, hogy a gyerekre szóltak volna rá a baromszülők, hogy ne basztassa a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!