3-ik kutyának ezek közül melyik passzolna 2 meglévő kutyánk mellé?
Van egy fajtatiszta shih-tzu kutyánk és egy palotapincsi mixünk.
Gondolkodunk egy 3ik családtagon és az alábbi fajták jöttek szóba:
Csivava, yorkshire terrier, törpe uszkár és a cavalier King Charles spániel.
Természetesen tenyésztőtől vásárolnánk.
"3. családtag" majd akkor lesz családtag a kutya amikor anyáknapján felköszönt, hazahozza az első párját, esetleg egyszer elmész az esküvőjére és akár majd unokát szül/nemz neked.
A kutya az kutya, a macska az macska stb stb. Nem családtag, nem gyerekpótló és soha nem is lesz az!
Mondom EZ A HOBBBINK ÉS IMÁDJUK A KISTESTŰ KUTYÁKAT!
Érted????
Nekem a tenisz a hobbim, imádok teniszezni és imádom a különleges különböző fajtájú és erősségű anyagokból összerakott ütőket és labdákat... DE akkor sem hívom az ütőmet családtagnak. De ha ez túl abszúrd példa volt. Van egy Husky-m és szeretem imádom hiszen az enyém, de akkor sem fog felérni egyik gyerekemmel sem.
ÉRTED?
Kérdező, ignoráld ez csak agy élettelen troll 😂😂
A cavaliert nem ajánlanám, beteges fajta, rövid ideig is élnek.
A yorki és az uszkár kozmetika igényes, szóval rájuk valamivel többet számolj havonta.
Személy szerint nekem a törpeuszkár a kedvencem, gyorsan tanulnak, okosak és nem hullik a szőrük. Mondjuk valószínűleg ez lesz a legdrágább is mindközül.
Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre akkor ne válaszolj. Semmi közöd az én értekrendemhez+az olyan emberek miatt mint te, szeretik az emberek jobban az állataikat.
Igen nálunk a kutya és a macska is családtag.
ma 15:28-as köszönöm szépen a segítséget.
A kozmetika nem lényeg, már rég megtanultam kutyát nyírni, van is hozzá felszerelésem, nekem ez egyfajta hobbi.
A hosszú szőr pedig nálunk plusz pozitívum 😂
A cavalierrol ha nagyon beteges akkor lehet, hogy jobb más fajtát választani.
Uszkarral az a probléma, hogy egyszerűen nincs aktív tenyésztő, ha még is van már mielőtt megfogannak a kölykök már minden kiskutyára van 3 4 gazdi jelölt.
A cavalier annyira beteges, hogy már több országban betiltották a tenyésztését, én emiatt biztosan nem választanám.
A törpe uszkár szerencsére nem divatfajta, nincs agyontenyésztve kistetsű, társasági kutyához képest nagyon könnyen kezelhető, gyorsan tanul és viszonylag alkalmazkodó. A felsorolt fajták közül nálam is az uszkár a befutó.
A yorkie terrier, makacs és nagyon pörgős, ha kiegyensúlyozott yorkie-t szeretnétek ahhoz nagyon sok munka kell, egyrészről nagyon következetesnek kell lennetek (az ágyban altatott, babusgatott yorkie könnyen lesz a család mini terroristája), másrészről sokat kell tanítani, mozgatni.
A csivava is hasonló foglalkozást, temperamentumosságot igényel, ráadásul annyira divatkutya lett, hogy szerintem nehezebb lesz jó tenyésztőt találni, mint a törpe uszi esetében, szóval ha erre esne a választás, akkor tényleg nagyon körültekintően válasszatok, nézzétek meg milyen a kennel kutyáinak a személyisége és ha kicsit is eltér az általatok elképzelttől onnan semmiképp se hozzatok kutyát, nagyon fontos, hogy a szülők is nyugodt, kiegyensúlyozott és kezelhető kutyák legyenek, mert az idegrendszeri problémák genetikusan öröklődnek.
Más fajták miért nem merültek fel? Bolognese/havenese általában nem szokott annyira problémás lenni, mint a yorkie vagy a csivava, legalábbis én inkább olyan tapasztalatokat hallok, hogy ők könnyebben kezelhetőek. Ettől függetlenül nem lehetetlen a yorkie-ból, csivavából sem normális kutyát nevelni, de tény hogy nehezebb és kevesebbeknek sikerül.
ma 16:06-os
Nagyon szépen köszönöm!
Nem is értem miért nem merültek fel bichonok.
Annyi kérésem lenne még, hogy a trollokat jelentsétek ti is!
Még 1x nagyon köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!