Kb mekkora lesz szerintetek?
Ma lett 3 hónapos az amstaffom, napra pontosan. 7 kiló. Szerintetek mekkora lesz kb?
Illetve azt hallottam, hogy amelyik kölyöknek nagy a mancsa, az nagyobbra fog nőni, és neki elég nagy. Ez tényleg így van?
Keverék talált kölyköknél a mancs mérete segítség lehet, hogy mekkora lesz kb a kutyus, egy 3 hónapos amstaffnak egyértelműen nagy a tappancsa, hiszen belőle mindenképp nagytestű kutya lesz.
Vannak egyébként mindenféle számlálók a neten (dog puppy growth chart), de azért ezek is inkább csak arra szolgálnak, hogy ha fogalmad sincs mekkora lesz a kutya akkor megad egy nagyon körülbelüli értéket.
Szerintem ne ezzel foglalkozz, az a fontos, hogy az orvos szerint a jelenlegi állapotában jó kondiban legyen, ha szépen fejlődik, megfelelően van táplálva akkor egy szép, nagy, egészséges kutyád lesz.
Az én kutyámnak nincs hatalmas mancsa, pedig 44 kg. De a mancsa akkora mint a 30-35 kilos németjuhiknak.
Ő 3 hónaposan 12 kg volt, mindenki max 35 kilora tippelte majd, de mégis 44 lett.
Persze, nem az a lényeg, csak kíváncsi vagyok hogy milyen lesz felnőtt korában. Pár napja voltunk dokinál, minden oké vele, azt mondta hogy nagyon szép és jó bőrben van, nincs vele gond. Csak hajt a kíváncsiság :D
#1-es vagyok. Én is ilyen voltam, bár ugye nekem annyiban rosszabb volt, hogy tényleg fogalmam nem volt vajon mekkora lesz. Mindenféle ilyen számolgatásokkal próbálkoztam, volt ahol 27 kg jött ki, volt ahol 9 kg, végül egyébként most 10 és fél hónapos és 12 kg.
Élvezd ki amíg kicsi, mert észre se veszed úgy fog felnőni. Csinálj róla sok képet, hogy majd visszatudd nézni, később meg fogsz lepődni milyen picike volt.
Sajnos a szüleit nem ismerni, egy dobozban került a menhelyre 7 tesójával júliusban, mert meghalt az anyjuk ellésnél és a szaporító nem tudott velük mit kezdeni. A szaporító azt mondta a tulajnak hogy mindkét szülő amstaff, de erre nyilván kicsi az esély. Törzskönyve biztos nem volt a szülőknek mert akkor nem szaporítónál kötnek ki, aztán gyakorlatban ki tudja milyen felmenőik voltak. A doki azt mondta hogy teljesen fajtatiszta kinézetű, először azt hitte, tenyésztőtől hoztuk.
Egyébként az előző kutyám is amstaff volt, csak ő felnőtt korában került hozzám így nem tudom, kicsiként mekkora volt. De mivel ő is staff, ezért úgy kb be tudom lőni, mekkora lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!