Kölyök kutyát rá lehet "nevelni" a labdázásra, vagy ez teljesen személyiség függő?
Természetesen meg lehet tanítani. Az én kutyámat mikor pici volt egyáltalán nem érdekelte a labda, olyan 4-5 hónapos korában kezdett el legalább utána futni, nagyon fontos, hogy minden egyes alkalommal mikor visszahozza kapjon jutalomfalatot. Lássa rajtad, hogy te is akarsz labdázni, csinálj úgy mintha neked nagyon tetszene a labda és akarnál vele játszani. Én az elején még olyat is csináltam, hogy beleraktam éjszakára a kedvenc halas jutalomfalat zacskójába a falatok mellé, hogy átvegye az illatát és még jobban érdekelje. Illetve az elején érdemes valami gagyi sípolósat venni, mert az jobban felkelti az érdeklődését, nálunk az első időszakban csak egyféle sípolós labda érdekelte (a leggagyibb kis piros fressnapfos 700 ftos).
Most 10 hónapos és imád labdázni.
A legtöbb gazdi nem jól labdázik, mert a klasszik eldobom-visszahozza recept csak az igazan labdafókuszos kutyáknál működik. (Tipik vizsla pl.)
Az én kutyám zsákmányos típus inkább, vele a kétlabdázás jön be, de nagyon. Zsinóros labdával játszunk így, amíg az egyiket hozza, a másikat már dobom is, így az lesz az aktív “élő” zsákmány. Egyszerűen imádja! :)
Nagyon praktikus h kötélen van a labda, mert a szünetekben lehet húzd meg -ereszd meget is játszani, így nem válik unalmassá. :)
Fajtafuggo, hogy melyik kutya aportirozik es melyik egyáltalán. Persze labdazni minden kutyával lehet, de nem minden kutya labdaorult.
Ha nagyon pici a kutya, talan meg fel a labdatol … probalj meg tobbfajta anyagból es a kutya meretenek megfelelo labdakat szerezni. Csorgo labda is zavarhatja amig pici.
Jatszal vele sokat, tanítsd meg jatszani … majd rakap az izere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!