Valamennyire védene odabent két ír farkaskutya is komondor mellett,ha éjszaka be akarnának törni? Képesek ír farkaskutyák ösztönszerűen az ugatás helyett/mellett a család védelmére is ilyen felállásban,ha valamikor egyszer az életben szükséges lenne?
Az Ír farkaskutya agárféle.Jelezni jelez,de úgy ahogy egy pásztorkutya nem véd.Főleg úgy nem mint egy őrkutya (például Moszkvai őr).
Ha betörnek önmaguktól biztos,hogy nem támadnának.Attól,hogy nagyok még nem erre vannak :D
Esetleg akkor támadnak,ha a Komondor.Azért veszélyes több kutyát tartani vagy farkasokkal barátkozni,mert ott nem önmagában a csoport a baj.Ha egy kutya támad akkor a többi is.Ahogy, ha egy ugat akkor a többi is.
Nekünk volt ír farkas, angyali kedvesség és jóság jellemző rá. Nálunk kint élt az udvaron, ha idegen jött a kerítéshez, kapuhoz, odament és ugatott, morgott. Nem akarta 2 lábra állva széttépni a kaput, hogy elkapja az idegent, mint a komondor, csak megállt és ugatott, morgott. De olyan mély, rettentő hangja van, hogy senkinek nem jutott eszébe megpróbálni bejönni, különösen, hogy a hanghoz párosult egy óriási termet is.
Halála után 1 év sem telt el, betörtek hozzánk. Ekkor határoztuk el, hogy kell egy jó házőrző. A komondor régi szerelmem volt. Némi utánajárás után szereztem egy kölyök kant. Ő lett aztán életem kutyája. Hihetetlen intelligencia, kiváló idegrendszer, rettenthetetlen bátorság, brutális dominancia, iszonyatos, elképzelhetetlen fizikai erő, gyorsaság, stb. Mindehhez egy nagyon jólelkű, talpig becsületes jellem. Kölyökkorában már lerendezett felnőtt kutyákat, 3,5 hónapos korától kőkeményen őrizte a portát. Élete során sosem volt ellenfele, sem ember, sem állat. Ő volt a kutyák királya. Ha nagyon szerencsés vagy, az életben talán egyszer találkozol ilyen kutyával. Sokan az életüket leélik kutyásként úgy, hogy ilyen képességű kutyával nem találkoznak. Ők magyarázzák, hogy ilyen kutya nincs is, ilyen csak a legendákban van.
Senki nem szeretett még úgy, mint ő, valószínűleg nem is fog. Halálakor egy hét alatt 4 kilót fogytam.
Mostani komondorom is aranyos természetű, a területét keményen védi, sokszor halálra rémülnek a kerítés előtt elhaladók.
A kérdésre a válasz, hogy ha megfelelő idegrendszerű ír farkasod van, ő is fellép majd az idegen behatoló ellen. Hogy kiképzés nélkül megfogja-e, tehát harap-e, azt nem tudom. Nálunk sose jött be hozzá illetéktelen. De az anyja kapott őrző-védő kiképzést, meg is sérült a "csibész". Olyan ereje volt az ír farkasnak, hogy kiugrott a csávó karja, mikor a kutya megfogta.
A komondoromnak szerveztem pár házi tesztet, mindannyiszor azonnal elkapta a behatolót. Igazság szerint annyira élvezte a harcot, hogy legszívesebben minden nap elkapott volna pár behatolót. Imádta a házőrzést, ez volt a szenvedélye. A komondornak tehát nincs szüksége kiképzèsre, pontosan tudja, mi a dolga. Neki káros is lehet a kiképzés, túlzott agressziót hozhat elő a kutyából.
Miután mind a komondor, mind az ír farkas jólelkű, nyugodt természetű kutyák, elvileg tarthatók együtt. Ugyanakkor tény, hogy első komondorom, a "király" annyira domináns volt, hogy ő már nem tűrte volna, ha bármilyen élőlényt hozunk mellé. Semleges területen nem bántott, nem fenyegetett semmilyen élőlényt, de saját területére nem jöhetett senki. Tehát vele csak úgy élhetett volna bármilyen állat, ha pici kora óta ott van mellette. Mostani komimhoz szerintem lehetne hozni más állatot is.
De ha van egy jó komondorod, nincs szükség több őrzőre. Esetleg ha nagy az őrzendő terület, akkor több pásztorkutya felosztja egymás közt a területet.
15-ös: arra gondoltam, hogy éjjel, mikor nem tudja a balek (mert például Nyíregyházáról jött), hogy kik, vagy mik lehetnek az ismeretlen portán/házban, úgy tör be. "Blintre."
14-es: nagyon köszönöm a kimerítő infót! :) Egy ilyen kutya elvesztése valóban tragédiaként hathat, megértelek. De aranyos történet volt, én is örülnék ilyen ebeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!