Valamennyire védene odabent két ír farkaskutya is komondor mellett,ha éjszaka be akarnának törni? Képesek ír farkaskutyák ösztönszerűen az ugatás helyett/mellett a család védelmére is ilyen felállásban,ha valamikor egyszer az életben szükséges lenne?
Egyedre valogatjak. Tudnia kell a kutyanak,h elvarod tole,h megolje a betorot. Tanitsatok. A mieink megolik a betoroket azonnal. Meg a sajat ismerosunket is megharapjak a jelenletunkben,annyira vedik a teruletet.
Jo,ha van riaszto,hogy a kutya biztosan felebredjen a betorore.
#2:
Mesélj már még, Rémusz bácsi, eddig hány betörőt nyírt ki a blökitek? És aztán mit csináltok, elássátok a hullákat a kertben? ☺️
Az ír farkaskutya (és a többi agárféle) nem kifejezetten házőrző. Persze lehet olyan egyed, ami vehemensen védi a területét, de azért egyáltalán nem jellemző.
Én életemben 5 ír farkaskutyával találkoztam, és nem voltam elragadtatva a bátorságuktól. Embertől kifejezetten tartottak.
Mindenesetre neked ott van egy komondor, az ha jó helyről van, akkor keményen őrzi a területét az ír farkasok nélkül is.
Utolsó, nem olvasol figyelmesen, éppen ezért vannak esténként... Olvasd el újra.
Ahhoz már minket is ki kell "iktatnia", hogy hozzájuk odaférjen. És ez lenne a jó, ha több eb, egy helyen, védve, de ott lenne. Ezek szerint más fajtát kell választanom a komondor mellé... Kuvasz lett volna az első, magyar fajták mellett állok, de kuvaszokat nem merek. Nem az ál-rémhírük miatt, hanem a habitusuk véget. Még a komondoroknál is keményebb ebek lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!