Ez a fajta támadott a legtöbbször a gazdájára. (amerikában, mivel ez is amerikai kutatás eredménye :))
De nálunk Magyarországon úgy tudom, hogy Tacskó és pincsi támadásból van a legtöbb.
2010. aug. 8. 19:20
12/21 anonim válasza:
Akkor biztos rosszul nevelték vagy valamit nagyon elronthattak a nevelésükben. Most nálunk van kettő Airedale terrier akikkel nem bántak valami jól és nem agresszívak. Az előző 2 Airedale terrierem sem volt agresszív. Tudom ez Angliában volt,de akkor is:D
2010. aug. 8. 20:42
13/21 anonim válasza:
A Közép-Ázsiai juhászkutya is nagyon jó. A KÁJ és a Kaukázusi nagyon jó örző-védő. Nálunk volt 3 hónapig egy Közép-Ázsiai és mindenki nagy ívben elkerülte a házunkat:D pedig csak akkor támadott ha bántották a kerítést.
2010. aug. 8. 20:45
14/21 anonim válasza:
van egy nemetjuhaszom es tenyleg eros harapasa van mert a harapasa olloszeru
ennyit erről...:))))A LEGKEMÉNYEBB ÉS A LEGSZEBB KUTYA A VILÁGON!
2013. márc. 7. 18:20
18/21 Mamby válasza:
Hmmm. Úgy tudtam; hogy a Staffordshire terrier és a Pitbull terrier a két rokon kutyafaj tudhatja magának a legerősebb állkapcsot. Utána kereshetek ha kell, rendes kutyás tudományis műsorban. Nem hiába használták amerikai farmerek és kutyaarénások egyaránt. A Staffy brutális testi ereje miatt közkedvelt volt munkakutyaként. Kordélyokat vontattak, amik nem kis súllyal voltak megpakolva. Ráadásul rendkívül nagy türelme miatt Baby Sitternek is alkalmazták. Persze ez az egész csak nevelés kérdése. Birka türelmű kutyából is lehet idegbajost csinálni, ahogy fordítva is...
És még valami. Engem úgy informáltak hogy a rendőrkutyákat az eszük és idomíthatóságuk szerint szelektálják, és nem testi erejük szerint. Ugyanis Staffym van, és szépen megfogta egyszer haverom németjuhászát. Nyakon harapta és rázta mint egy rongyot, pedig 3 év és kb 15 - 20 kiló különbség van köztük :D
Nekem sikerült olyanra nevelni, hogy barátságos legyen és játékos. Amíg itthon vagyok... :p
2014. márc. 28. 21:26
19/21 György Krisztián válasza:
A egerősebb harapása a BULL TERRIER-nek van utána jön a starfordshire terrier
2014. máj. 6. 08:58
20/21 anonim válasza:
Az Airedalenek. Nekem van két kis négylábúm, és ez nem kétséges. A lány 5 éve megvan, a fiú biz még csak 1 éve, és sokkal nagyobb a lánynál, mivel hím. De ha megfog egy csipogót, én meg felemelem, akkor együtt a kutyával, az álkapcsa erejével. Persze egyik csipogó sem marad egyben. Az a tény, hogy az Airedalek a legaggreszívabb kutyák, az téves. Nagyon cuki, társaságkedvelő kutyák, ha normális nevelést kapnak. Minden utasításomat végbeviszik. SOHA az életbe nem harapna meg engem, és megvédett egyszer egy vad kutyától. Az ellenséges állatokkal aggresszív,ez igaz. De ha nem bántja őt a másik állat, akkor csak játszik vele. Ne éljetek tévhitekben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!