Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik benn tartják a kutyájukat...

Akik benn tartják a kutyájukat, hogy bírják elviselni a büdös szagukat?

Figyelt kérdés
Azért valljuk be, a kutyáknak van egy elég jellegzetes szaguk, főleg a hosszú szőrűeknek van kemény szaga.

2020. okt. 2. 15:36
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
77%

7#

Ja persze. Ezt általában azok az állattartók mondják, akiknek van egy ugatógép a kertjükben, akinek napi egyszer vizet meg 190 ft-os aro-s tápot adnak. És ez a magyar kutyatartás 98%-át le is fedi.

Az én 35 kilós kutyám 65 m2-es panelban lakik, két havonta jár kozmetikushoz, napi 3 órát sétál (sanszos, hogy a tiéd még havonta sem sétál ennyit), minőségi, egészséges tápot kap, minden hétvégén kirándul és napi 7-8 kutyával találkozik/játszik. Az én kutyám kiegyensúlyozott és boldog.

Szemben a te "boldog" kutyáddal, aki valószínüleg az egész életét 400 m2-en éli és Fifike nem szereti a többi kutyát, "mer' ő ilyen", de igazából csak szerencsétlen kutya szocializálatlan, és teljesen kattant attól, hogy 6 éve ugyanazon a fix területen él.

Ne akard már bemeseléni nekünk, hogy a kertesek a felelős állattartók, amikor a lakáskutyások eleve rá vannak kényszerülve: te kétszer rábaszol a kutyára ha szét szed valamit, de ha mi nem mozgatjuk eleget a kutyát, akkor darabokra szed mindent. Plusz nálunk a kutya családtag.

Hozzátenném: az egyik legnagyobb magyar alapítván, ahonnan a kutyámat fogadtam örökbe, CSAK BENTRE AD KUTYÁT, tiltják a kint tartást. Vajon miért? Mert önzőek. Igen.

Ha semmit nem tudsz a kutyatartásról, akkor javaslom, hogy szólj inkább hozzá a témához.

2020. okt. 2. 16:01
 12/32 anonim ***** válasza:
76%

#2-nek:

Akkor majd a palotapincsiket, shih tzukat, csivavákat, vagy a pomerániaiakat is kib@szom az udvarra. Vannak tipikus kutyafajták, akiket nem is szabad kint tartani, mert könnyen megfáznak és egy csomó betegségre hajlamosak. Vannak persze olyan fajták is, akiknek valóban kínzás lehet egy panellakás, de ha naponta van hordva sétálni (nem fél órára gondolok, hanem sokkal többre), akkor mindegy, hogy hol él. Vannak külön kutyaedzőtermek is, ahová a sportkutyákat lehet vinni. És nem tudom, milyen putri ismerősöd állatait gondoztad, de nagyon "szuper" gazdák lehetnek, ha hagyták, hogy olyan büdösek legyenek az állataik. Csak gratulálni tudok nekik a "felelős" állattartáshoz. Bár te sem lehetsz különb, ha velük barátkozol és elhiszed, hogy ez nem az ő hibájuk volt, hanem alapból büdösek a kutyák/macskák.

2020. okt. 2. 16:07
 13/32 anonim ***** válasza:
83%

Általában nem büdösek a kutyák, ok, ha elázik az esőben megvan az ázott "kutyaszag" de egyébként, ha ápolt nem büdös.

Viszont nem kötelező kutyát tartani lakásban így akinek büdös, nem szereti, nincs rá kényszerítve, nincs ilyen törvény. :D

2020. okt. 2. 16:12
 14/32 anonim ***** válasza:
79%

Soha nem volt büdös a lakásban, sőt! Korábban golden retim volt, sose volt szaga. Ahol szagos a kutya, ott nincs megfelelően foglalkozva vele - nem csak a fürdetésre gondolva.

Most épp két (csak benti) cicánk van. Volt olyan rokon, aki két évig nem volt hajlandó látogatóba jönni hozzánk, mert fúj macska, hova kakil, tényleg a lakásba?

Mikor végül eljött pár napra látogatóba, akkor a lakásba belépve kb az első mondata ez volt: jé, itt nincs is büdös!

Nyilván nincs. Pedig az előtérben (is) van macskaalom, ahol bejött...

2020. okt. 2. 16:28
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

Úgy tudják elviselni, hogy nem érzik. De egy ápolt kutyának jelentősen enyhébb szaga van, kb akkor érzed amikor belehajolsz a bundájába és megszagolod.

Az, hogy való kutya a lakásba vagy sem, az egy örök vitatéma lesz.

Szerintem mindenki azt csinál amit akar. Ha kutyaszagú mindene akkor az, ha kutyaszőrben úszik a lakása akkor abban. Az ő dolga.

2020. okt. 2. 16:29
 16/32 anonim ***** válasza:
79%

Apolt rovidszoru kutyam van. Furdetem.

A barftol nem budossoha.

2020. okt. 2. 17:18
 17/32 anonim ***** válasza:
90%

Előrebocsátom, a kerti kutyások táborát erősítem, de ha úgy alakult, hogy valamelyik kutyánk EÜ okokból ideiglenesen beköltözött, általában nem éreztem büdösnek, pedig nem fürdettük őket. A napi rendszeres porszívózás mellett is minden szőrös állapot jobban zavart. Az előző kutyánkat vénségére már kicsit büdösnek tartottam, de az a fogkő és a rosszabb emésztés miatt volt (a kora miatt ezeket már az állatorvos nem akarta bolygatni). Viszont a szomszédunknak volt egy nápolyi masztiffja, akit bárhogy fürdettek, kölyökkorától kezdve nagyon jellegzetes szaga volt. Úgyhogy valószínűleg kutyája válogatja. Az ázott kutyaszag más kérdés, az koncentráltan elég durva tud lenni ;).

Megjegyzem: itt is előkerültek a kerti- és szobakutya tábor "megértő" és "toleráns" tagjai (tisztelet a kivételnek). Miért nem lehet elfogadni, hogy ha jól választanak és elég időt szánnak rá, akkor mindkét helyen lehet felelősen kutyát tartani? Elég sokat járunk kutyás helyekre és néha lehidalok, milyen kép él egyesekben. A múltkor rácsodálkozott és megdicsért egy nő egy közeli panelrengeteg futtatójában, hogy sétáltatom a kutyámat, mert hogy a kertben tartottakat nem szokták... Mi van?! A panelon túl nem Mordor kezdődik, felénk szerintem több kutyát sétáltatnak rendszeresen, mint ahányat nem. Ja és a séta közben lóbált zacsik számából ítélve elég sokan fel is szedik az aknákat (szemetes nincs sok). Amúgy a mostani kutyánk fajtájánál külön ki szokták emelni, hogy lakásban nem ajánlott tartani... nem véletlenül.

2020. okt. 2. 17:44
 18/32 anonim ***** válasza:
83%

Kinti kutyám van, beletörlöm az orromat, akkor se érzek semmi szagot. Évente egyszer van megfürdetve, mert utálja a vizet.

Ismerek benti kutyust, annak nem bírom elviselni a szagát...

Nem támadó jelleggel, de a heti fürdés nagyon ártalmas a kutya bőrének! Inkább nézzétek valami jó szárazsampont (láttam kutyáknak, természetes anyagokból, egy bullos csajszi csinálja)

2020. okt. 2. 18:31
 19/32 anonim ***** válasza:
90%
18-as: A szárazsampon sokkal károsabb, az állandóan irritálná a bőrét. Orvosi utasításra van heti alkalommal fürdetve gyógysamponnal, mert kiskora óta van egy bőrbetegsége, valószínűleg amiatt is van neki szaga, csak nem akartam ezt ragozni, mert nem ez volt a kérdés...
2020. okt. 2. 22:20
 20/32 anonim ***** válasza:
82%

Az enyém nem büdös. És nem csak nekem nem az, idegeneknek sem, sőt. Még volt, hogy rá is csodálkoztak, hogy de illatos. Amikor először lépek be a házba, akkor is csak bútorillatot érzek, nem érzek kellemetlen szagot.

Szerintem ennek köze van ahhoz, hogy nyírva volt sokáig a szőre, a kozmetikus azt mondta, hogy emiatt nem hullajtja. És tényleg olyan, mintha egyáltalán nem hullajtaná, pedig már azóta megnőtt neki. Tapintásra olyan puha, mintha aljszőrzet lenne. Emellett nincs fürdetve, csak akkor, ha muszály neki, mert mondjuk meghempergett valamiben. Ugye ha egy kutyát megfürdetnek samponnal, a bőrén lévő zsírok lemosódnak. Az a kutya, amelyik sokszor van fürdetve, emiatt sokkal zsírosabb szőrrel rendelkezik, mert kompenzál a szervezete, emiatt büdösebb is. Az egyensúlyt kell megtalálni a kettő között. Emellett még a házikoszttól is zsírosodhat a kutya szőre.

A lényeg az, hogy Augusztusban megfürdettük, mert meghempergett egy kubac szrban és ha az ember megszagolja, azóta is olyan illata van, mint a frissen mosott lepedőnek :D .

Nagyon sokmindentől függ, hogy büdös e a kutya, vagy sem, nem csak a fürdetéstől.

2020. okt. 3. 02:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!