Próbálok előre gondolkozni, és már egy évvel előtte lefoglalni a kiszemelt a kutyát a tenyésztőnél, túl korai?
Jövő nyárra épül fel a házunk, akkor kisfiam is már 5 éves lesz, így gondoltam nézünk egy családi kutyát, mivel én is kutyával nőttem fel, és kutyakozmetikusként tapasztalatom van elég.
Hosszas keresgélés után, a cavalier king charles spániel mellett döntöttünk, utána még több keresés után a slippy star kennelt néztük ki.
Láttam hogy 1-2 évente van alom, így megkerestem a tenyésztőt, hogy tricolor színű kölyköt szeretnék lefoglalni (direkt még árat se kérdeztem), de válaszra se méltatott.
Felhívnám, de nem túl korai ennyire előre lefoglalni? Legalább annyit írhatna hogy 2021-be egyáltalán lesz -e alom tervbe.
Nektek van tapasztalatok ezzel a tenyésztővel?
Vagy ti hogyan kezdtetek bele a kölyök nézegetésbe? Tenyésztőknél olyan ritkán van alom -szerencsére-.
Vadászkutya?
Cavaliereket az udvarhölgyeknek tenyésztették ki, hogy ne unatkozzanak, igazi ölebek akik non-stop a gazdával lennének, nem egy cockerről beszélünk azért :D
No meg persze mindenkinek a saját gyermeke a legszebb, legjobb, de nekem tényleg egy értelmes, nyugodt fiam van, aki baba kora óta kutyázik anyóséknál, és nagyon szépen bánik velük, ott is két öleb van.
Szerintem erdeklodni nem korai, mi uszkart vettunk tenyesztotol, valamikor tavasszal, marcius vegen kezdtunk erdeklodni, igy is mar volt ahol akkora volt a varolista, hogy nem jutott volna kutya osszel, mert max 4 kiskutyat szoktal varni...
Szoval marciusban erdeklodtunk eloszor, aztan aprilis vegen volt a fedeztetes, es augusztus vegen hoztuk el a kiskutyat. Addig rendszeresen tartottuk a kapcsolatot a tenyesztovel es tobbszor is voltunk megnezni a kiskutyakat.
Igaz ez csak fel ev volt, de 1 evvel se vagy tul korai, ilyenkor azert mar szoktak tudni, hogy terveznek-e egyaltalan almot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!