Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell ivartalanítani?

Miért kell ivartalanítani?

Figyelt kérdés

A felét értem a dolognak. Felelőtlenség "szaporítani".

Nekem is minden kutyám eddig menhelyről volt kb.

De állandóan azzal jönnek az emberek, hogy ivartananítsd mert tök felelőtlen vagy.

Nekem se jó az, ha születnek kiskutyák és pl keverékek, meg amúgy is van annyi kutya, akinek nincs gazdája. Tehát már csak empátiából is ivartalanítok.

DE A KÉRDÉSEM TEHÁT AZ

Hogy a cicáknak kutyáknak nem egészségesebb ha szülnek? Van nőgyógyász a családban és az embereknél pl ez van, hogy a szülés helyre hozhat dolgokat a szervezetben, egy szülés minden nőnek ajánlott..illetve hogy tök természetes ha a kutyák macskák szaporodnak, ez a dolguk. Akkor miért is mi emberek döntünk erről? Hogy ivartalanítjuk őket?

Remélem értitek a kérdést, és hogy mit nem értek.

2020. szept. 28. 19:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mert a háziállat társállat, gazda kell neki, és szaporább, mint amennyi gazda rendelkezésre áll nekik. Az ember magának szelidítette és tenyésztette úgy a fajt, hogy az ő céljait szolgálja, rá legyen utalva. Háziállat gazda nélkül szenved, és nem él meg.

A vadállatnak nem kell gazda.

2020. szept. 29. 13:52
 12/15 anonim ***** válasza:

A kutyaknak/macskaknak sokkal egeszsegesebbek az ivartalanitas, mint a szules: [link]

Sokkal tobb az elonye, mint a hatranya... Raadasul a hatranyoknal emlitett elhizas se jelentkezik, ha a gazda figyel es rendesen eteti.

2020. szept. 30. 11:01
 13/15 anonim válasza:
0%
Anno 7 éve kaptam egy óriás snauczert kb 8 hónaposan.. ekkor már ivartalanítva volt és most kiderült, hogy mivel nem szült és nem hasznalta az emlőit semmire kb.. emlőrákja lett neki
2020. okt. 17. 09:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ez hülyeség. Pont a szoptatás és az álvemhesség okoz inkább emlődaganatot.
2020. okt. 18. 20:16
 15/15 anonim ***** válasza:
13 hát akkor lehet, hogy nem volt ivartalanítva, és átvágtak téged.
2020. okt. 19. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!