Tüzeléskor kislány kutya péráját szükséges valamivel "tisztán tartani", vagy megoldja ő azt magának?
Első szuka kutyám első tüzelése. Nem vérzik nagyon, éppen hogy, szinte nem is csepeg belőle, csak néha ha leül akkor ott marad utána egy pici vér, ilyenkor egy sima száraz törlőkendővel/zsepivel mindig odanyúlok neki és picit megtapogatom, meg pisilés után mindig, de felmerült hogy kellene esetleg egy picit mondjuk valami vizes zsepivel, etc. jobban tisztogatni, vagy intézi azt ő magának és nyalogatja?
Köszi előre is.
Nem kell tisztogatni, ha nem akarod hogy mindent összevérezzen bent akkor vegyél tüzelőbugyit és tegyél bele betétet az felfogja a vért.
Érdemes lenne inkább ivartalanítani.
Köszönöm, csak gondoltam hátha kell higiéniai okokból picit besegíteni neki.
Tényleg nem vérzik nagyon úgyhogy nem akarom bugyival szívatni, olyanok a felületek hogy ha valahol marad egy-két csepp vagy maszat akkor azt fel lehet mosni/törölni, a szőnyegeket felcsavartam, ágyra, kanapéra most nem jöhet fel.
Ivartalanítva majd csak később lesz, gyönyörű a kutyus úgyhogy a tenyésztőtől csak úgy tudtam megvenni hogy megígértem egy alom mindenképp lesz, amit egyébként én sem bánok mert tényleg gyönyörű, egészséges kis állat úgyhogy kár lenne ezt nem továbbörökíteni.
Biztos, hogy tenyésztőtől vetted? Onnan inkább ivartalanítva, vagy kötelezettséggel adják, ilyet biztosan nem mond tenyésztő, hogy te maszekban szaporítsd tovább a törzskönyves kutyát...
Ne legyél felelőtlen, ivartalanítsd.
5. De tényleg van ilyen, gondolom nem a gazdi fogja tenyészteni, hanem a tenyésztő a megfelelő kannal és az alom is a tenyésztőé lesz.
Ha a kutya tényleg jó vérvonalú akkor van hogy a tenyésztő "nem mond le róla".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!