A drogkereső kutyák miért tudják sokszor kiszagolni a látszólag nagyon gondosan becsomagolt árut? (részletek lent)
Három magyarázatot tartok elképzelhetőnek:
1. Nem zárták le elég szorosan/hermetikusan a csomagot.
2. A csomag lezárása után nem távolították el a csomag külsejéről a véletlenül kiszóródott, apró szemcséket.
3. Olyan csomagolóanyagot használtak, amin diffúzióval átjuthat néhány molekula.
Ezek azonban mind amatőrhibák. Érthetetlenül sokan lebuknak, vajon van még valami más ok is? Csak a dolog fizikai része érdekel. Tegyük fel, hogy a drogcsempész viselkedése nem kelt gyanút, és csak a jármű vagy a csomag szétszedése nélkül, kívülről szaglászik a kutya.
Ahhoz, hogy a kutya ne érezze, szinte laboratóriumi körülmények kellenek a csomagoláshoz, vákuum stb.
Egy jó kutyaorrot a rendvédelmi szervek, még talán évtizedekig, vagy soha nem tudnak semmilyen ketyerével keresni.
Kutya ellen nincs eselye a drogkereskedonek.
Nem tudjak ugy lemosni azt a szagot.
A kereskedo is fogyaszto altalaban,a boren,kezen is erezni. Lemoshatatlan a drog szaga. A test kiparolgasN is erzi.
sőt, én Finnországról hallottam ilyesmit
Szerintem nem agyhalottak a kábszeres kutyák vezetői. Ha a kutya munka közben zavarodottságot mutat,nem a megszokott módon végzi a munkáját, jön a személyes átvizsgálás.
Ahol ilyen ellenőrzések folynak, olyan emberek dolgoznak, akik nagyon sok apró jelből kiszűrik a sumákolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!