Merjek belevágni első kutyásként ebbe?
szóval nem neveltem még kutyát. a kuvaszok tetszenek a leginkább, de sok helyen írogatják hogy nem első kutyásnak való...
a komondor is tetszik, de a kuvasz jobban.
Vedd meg a kuvaszt es legyen kuvaszos ismerosod. O segiteni fog.
Etologiat olvass(Fennel :Kutyapszichologia pl)
Kutyakikepzesrol (Fulop Norbert : Tanulj meg kutyaul)
Menni fog.
Alapvetoen macskas ember vagyok es macskaim is voltak mindig. Aztán lett egy infarktusom es nem sokkal utana egy masik. Befordultam, depis lettem es csak a halalt vartam minden nap. Egyszer csak noverem, hogy kizökkentsen ebbol az állapotból megjelent nálam egy kiskutyával, hogy mostantól az enyém.
Kozepazsiai juhasz … azt sem tudtam mi az … kis gomboc, jaj de aranyos, de ennyi volt csak a hozzaertesem.
Termeszetesen utánanéztem mindennek es igencsak betojtam, hogy akkor most mi lesz. Nem ajanljak elso kutyasnak, nem tarthato lakasban … stb.
Felkotottem a gatyam, utanaolvastam mindennek, szívvel-lélekkel elkezdtem a kutyával foglalkozni (termeszetesen szakember segitsegevel).
Ma ott tartunk, hogy a kutyasetaltatas miatt fogytam 20 kilot, a kardiologiai eredmenyeim jobbak mint az infarktusaim elott, felnottem a feladathoz es olyan klasszul elvagyunk a kutyabaratommal, hogy en azt mondom: hulyeseg ez az elsogazdis duma, ha akarod es valoban foglalkozol vele, akarmilyen kutyad lehet mindenfele tapasztalat nelkul is.
Ahogy fejlodott a kolyok kutya, ugy tanultam bele en is a kutyazasba es ma mar mindenki a csodajara jar, hogy milyen jo paros vagyunk mi ketten egyutt.
Rajtad mulik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!