Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy pitbull vagy Amstaff...

Kevin42 kérdése:

Egy pitbull vagy Amstaff mennyire szobatiszta, és mennyire hullik a szőre?

Figyelt kérdés
Gondolkozok rajta, hogy vennék egy iylen kutyát, de félek, h nem lenne jól el a lakásba. Kissé rendmániás vagyok, és szeretem ha tisztaság van. Nővérem mondta hogy inkább egy Bolognese-t vegyünk, de Én nem szeretnék egy ilyen kis cuki kutyit... a pitbullt/Amstaff-ot is annak nevelném de mégse ugy néz ki...
2010. aug. 6. 13:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
hát, rövid szőrük van és annyira mégsem hullik mint egy hosszú szőrű kutyának és a szőrápolás kevesebb időt is igényel. Lakásban lehet hogy tényleg nem érezné jól magát, jobban szeret a friss levegőn lenni és iylen robosztus kutya nem is való házba (szerintem). egy bolognesevel tényleg jobban járnál ha bennti tartásra akarsz kutyát. Ugyan nagyon tiszta fajta az amstaff (sajna pitbull téren nem tudok nyilatkozni), próbál ügyelni hogy szép legyen a szőre, pl nem hempereg bele a sárba.
2010. aug. 6. 13:27
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem lakásban is kiválóan tartható, ha megfelelően lemozgatod. Ez viszont nagyon fontos! Napi 1-2 óra mozgás minimum. Utána úgyis durmol :) A szőrével nem lenne gond, nem igazán hullik, gumikefével néha át kell huzogatni.
2010. aug. 6. 13:28
 3/14 anonim ***** válasza:
annyira szobatiszta, amennyire annak neveled ;)...de első kutyának ne amstaffot vagy pitbullt akarj...
2010. aug. 6. 13:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Már sok kutyánk volt amikor kertes házba laktunk, csak amikor leköltöztünk akkor a kutyánkat otthagytuk annak a nőnek aki megvette a házat. sokszor unatkozom itthon és örülnék, ha lenne egy kutyus akivel lehet menni sétálni meg itthon is játszani...Szóval nem az első kutyánk lenne. Most leszek Gimnáziumos, és lehet nem lenne időm 1-2 órát sétálgatni vele...Még milyen kutyát ajánlotok amiknek nem hullik a szőre és nem cuki kutyi fajta, hanem harcosabb típusú?
2010. aug. 6. 13:35
 5/14 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg ne amstaffot vegyél...az 1-2 órát minimumnak írtam, és nem sétálgatásra gondoltam, hanem kemény mozgatásra (futás, úszás stb.).

Hát akkor valami kisebbet. Pl. angol vagy francia bulldog?

2010. aug. 6. 13:44
 6/14 anonim ***** válasza:

otthagytátok a kutyát?

szerintem ez nagyon nem szép dolog volt. :S Szóval ha főiskolára mész és esetleg másik városba kerülsz akkor itthagyod a kutyádat aszülőknek? Vagy mit csinálsz vele? :S Nem értem! amúgy angol bulldog, francia bulldog, ha tényleg robosztusabb kutyát szeretnél de nekem pl tetszenek a terrierek is és nem is nagyok és lakásban is lehet őket tartani.

2010. aug. 6. 13:45
 7/14 A kérdező kommentje:
Mi sem örültünk először hogy otthagytuk, de költözködtünk, nem volt kész a lakás, és a régi házunknál sokkal jobban érezheti magát, mert kertben van. A nő nagyon szereti először nem is akarta, hogy otthagytuk de megszerette. Ja, és szoktuk látogatni
2010. aug. 6. 13:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Staffordshire terriernek is sok mozgás kell?
2010. aug. 6. 13:51
 9/14 anonim ***** válasza:
A staffordshire bullterrierre gondolsz? Hát a mérete miatt inkább. De amúgy szerintem szinte minden kutyának kell a napi 1-2 óra séta. Gimi mellett is kell, hogy legyen ennyi időd, esténként, legalább egy kis kikapcsolódás.
2010. aug. 6. 14:03
 10/14 anonim ***** válasza:
staffi ugyan az szinte mint a pitbull. nem lehet őket megkülönböztetni. Mellesleg pitbullt csak engedéllyel és ivartalanítva lehet tartani.
2010. aug. 6. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!