Melyik a legokosabb fajta szobakutya?
A border collie nem tipikusan szobakutya, de tekintve, hogy igényli a gazdi közelségét, egy mentett vagy show vonalas megfelelően tartható lakásban, ha amúgy a szükséges foglalkozást megkapja, amit igényel.
Tipikus szobakutyáknak amúgy a kistestűeket, illetve a nagyobbakból a rövid szőrűeket tekintik általában. Pl. az agarak tipikus kanapékutyák, ha megvan a napi sprint, de az eszüket nem ismerem.
Kérdező, amúgy egy kutya soha nem magától okos, megfelelő neveléssel és tanítással ki lehet aknázni maximálisan az egyed képességeit, de ennek elhanyagolásával pedig a gazdi fejére nőhet.
Tegnap találkoztam a liftben egy idősebb nővel, aki megdicsérte a kutyámat, hogy milyen szófogadó, mert szépen leült, és nem ugrált fel rá, mondta, hogy a lányának a kutyája mennyire rosszcsont hozzá képest, aztán persze szóba került, hogy sok finom falattal jól lehetett az enyémet motiválni, mondta, hogy hát a lánya kutyájánál nem így van, mert annak a kutyának jár a jutifalat, vagyis nem kell érte csinálnia semmit, hát nem csoda, hogy nem fogad szót, az enyémnek a jutifalatért csinálni is kell valamit, nem jár csak úgy. Amúgy mentettem van.
#1 vagyok.
Elárulom, hogy külföldön mindenféle kutyafajtát tartanak bent, hiszen nincsen megszabva. Nekem volt már Golden Retriverem, most pedig keverék kutyusom van bent. Nincs mozgáshiánya (gondoskodom róla párommal), és boldogan elvagyunk.
Ezt a begyepesedett gondolkodásmódot, hogy a nagyobb testű kutya kintre való, a magyarok tartják magukénak nagyon, de nincsen törvénybe foglalva.
Kedves #6 dán dog-ot is már láttam benti kutyusnak, és ha tehetném neked is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!