Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a legokosabb fajta...

Melyik a legokosabb fajta szobakutya?

Figyelt kérdés
Közepes méretű (tehát nem azok az egér méretűek) érdekelne, hosszú szőrű legyen nagy bundával.
2020. szept. 8. 09:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
0%
Hirtelen a Border Collie jutott eszembe. Egyik legokosabb és legidomíthatóbb kutyafajta.
2020. szept. 8. 10:28
 2/23 anonim ***** válasza:
87%
Border mint szobakutya. Ahhha, mesélj még :D
2020. szept. 8. 10:36
 3/23 anonim ***** válasza:
88%
A csivava és a tacskó. Igen, most már utóbbi is szobakutya.
2020. szept. 8. 10:57
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Közép vagy toy uszkár.
2020. szept. 8. 11:08
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
A jó idegrendszerű és jól nevelt kutyák. Dunát lehetne rekeszteni a sok rossz idegrendszerű, wesenes tacskóval és borderrel.
2020. szept. 8. 11:21
 6/23 anonim ***** válasza:
63%
#1 egyből dán dog, vagy puli, nem? :D
2020. szept. 8. 11:33
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

A border collie nem tipikusan szobakutya, de tekintve, hogy igényli a gazdi közelségét, egy mentett vagy show vonalas megfelelően tartható lakásban, ha amúgy a szükséges foglalkozást megkapja, amit igényel.

Tipikus szobakutyáknak amúgy a kistestűeket, illetve a nagyobbakból a rövid szőrűeket tekintik általában. Pl. az agarak tipikus kanapékutyák, ha megvan a napi sprint, de az eszüket nem ismerem.

Kérdező, amúgy egy kutya soha nem magától okos, megfelelő neveléssel és tanítással ki lehet aknázni maximálisan az egyed képességeit, de ennek elhanyagolásával pedig a gazdi fejére nőhet.

Tegnap találkoztam a liftben egy idősebb nővel, aki megdicsérte a kutyámat, hogy milyen szófogadó, mert szépen leült, és nem ugrált fel rá, mondta, hogy a lányának a kutyája mennyire rosszcsont hozzá képest, aztán persze szóba került, hogy sok finom falattal jól lehetett az enyémet motiválni, mondta, hogy hát a lánya kutyájánál nem így van, mert annak a kutyának jár a jutifalat, vagyis nem kell érte csinálnia semmit, hát nem csoda, hogy nem fogad szót, az enyémnek a jutifalatért csinálni is kell valamit, nem jár csak úgy. Amúgy mentettem van.

2020. szept. 8. 11:37
 8/23 anonim ***** válasza:
41%

#1 vagyok.

Elárulom, hogy külföldön mindenféle kutyafajtát tartanak bent, hiszen nincsen megszabva. Nekem volt már Golden Retriverem, most pedig keverék kutyusom van bent. Nincs mozgáshiánya (gondoskodom róla párommal), és boldogan elvagyunk.

Ezt a begyepesedett gondolkodásmódot, hogy a nagyobb testű kutya kintre való, a magyarok tartják magukénak nagyon, de nincsen törvénybe foglalva.

Kedves #6 dán dog-ot is már láttam benti kutyusnak, és ha tehetném neked is lenne.

2020. szept. 8. 11:40
 9/23 anonim ***** válasza:
32%
nekem*
2020. szept. 8. 11:40
 10/23 anonim ***** válasza:
10%
#7 köszönöm a megértésed, és értelmességed.
2020. szept. 8. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!