Mi volt a legnagyobb tévhit, amit kutyástól hallottál?
A csúcs az nekem is a szülnie kell, mert megőrül, vagy fedeznie kell, mert megőrül.
Nagy kedvencem még, hogy amikor a kutya félelmiagressziós tüneteket mutat (morog, vicsorog) akkor meg kell simogatni, hogy megnyugodjon.
Bele kell nyomni a sz*rba az orrát ahhoz, hogy szobatiszta legyen...
Ha nem szül, méhdaganatos lesz...
Ha nem fedez a kan évente egyszer, hogy a feltermelődött spermát kiadja, heregyulladása meg hererákja lesz...
Talán nem pont ebbe a témába tartozik, mert itt általában a kutyákról van szó, de nálam az örök favorit mégsem az általánosságok köréből szármázott.
A kövekező beszélgetést folytattam le néhány hónapja:
- De szép malamut!
- Köszönöm a dicséretet, de ő shar-pei....
- Tényleg, pedig úgy hasonlítanak...
Sokat gondolkoztam rajta, vajon miben hasonlíthat a kék sharpom egy malamuthoz, de szerintem még beletellik egy kis időbe, mire megvilágosodok.
1, "Neeem lesz ez nagy kutya, csak középtermetű!"
2, "Ránőtt a hús a láncra, nem veszem le róla, mert nem bírom nézni a sebet a nyakán."
3, "Az a természet rendje, hogy a nőstény kutya évente kétszer szüljön."
4, "Arme Hund, sie ist hunger!"
5, "A labradorok nem tudnak ugatni."
6, "Biztos vemhes."
7, "Ez egy pittbull keverék kutya!"
A fent leírtak (a kettes számú idézet kivételével)mind az én jól tartott, gyönyörű és egészséges labrador keverékemről hangzottak el, mert ebben a faluban mindenki kitűnően ért a kutyatartáshoz, amint ez a fentiekből is kiderülhet.
"Ez a kutya rám nem hallgat"
"vidd hámmal sétálni, az a legjobb"
"az őrző-védő gyakorlattól agresszív lesz"
"a boxer egy durva harci kutya"
"a kutyát szabad elvűen kell nevelni, hagyni kell ugatni" ugye kedves szomszéd? :D
"a kutyát szabad elvűen kell nevelni, hagyni kell hogy lejátszák egymással" ez is a volt szomszéd aranyköpéseinek egyike
"A forró ételtől veszett lesz a kutya."
Nálam ez a csúcstartó. Meg persze egy rakat mindent hallottam már, amit előttem elmondtak.
Nekem egy állatorvos mondogatott hülyeségeket, tévhiteket (természetesen már nem hozzá viszem a kutyát):
- a kutya fehérjeszükséglete minimális, nem kell neki sok hús, csak minimális, helytte főzzek neki tésztát, zöldségeket;
- fölösleges a kutyát a veszettségin kívül oltani más ellen;
- ajánlatos a szuka kutyámnak életében egyszer elleni, nem kell ivartalanítani. Aért szükséges az egyszeri elletés, mert megelőzendő a rákosodás;
- ha nem akarom kiállítási kutyának, akkor elég, ha 2 naponta eszik. Meg feleslegesek a kiállítások.
Mindezeket nekem egy állatorvos mondta. Mondanom sem kell azonnal kijöttem a rendelőjéből, és többet vissza se mentem.
Természetesen a veszettsé elleni oltáson kívül még kap kombinált oltást, Lyme elleni oltást, Kennelköhögés elleni oltást, és dermatomycosis elleni oltást is a kutyám; mindennap etetem, ráadásul prémium táppal, kiállításokra járok vele, és megvan a tenyésszemléje is.
Szóval nekem nem egy egyszerű kutyás mondott hülyeségeket, hanem egy állatorvos. No komment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!