Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a legpuhább kutyafajta?

Melyik a legpuhább kutyafajta?

Figyelt kérdés
Ami annyira puha mint egy párna
2020. szept. 3. 16:13
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
81%
Kis spitz, Közép Spitz vagy Pomerániai törpe spitz. 15 éve vannak ilyen kutyáim és náluk puhább nincsen. Rengeteg karbantartást igényel viszont a bundájuk és hiába kicsik, óriási személyiségük van, kezdő kutyatartónak csak akkor javaslom ha lelkiismeretesen tanítja (és fegyelmezi kölyökként!), kutyasuliba jár vele különben felnőttként borzasztóan a gazdi fejére tud nőni és nagyon nehéz természete lesz. A másik ezzel a fajtával kapcsolatban a megfelelő tenyésztő, a szapis spitzeknek nem lesz soha olyan minőségű a bundája mint egy minőségi kutyának ez pedig alsó hangon 350.000 Ft-ot jelent. Ha nem futja törzskönyvesre akkor a Spitz fajtamentésnél érdekes körülnézni de a szaporítókat KERÜLNI KELL!
2020. szept. 3. 17:52
 12/38 A kérdező kommentje:

Kertes ház, udvar, egy másik kutya is van ,egy corgi sheltie keverék, az is puha meg minden, csak akarok kettőt.

valami olyasmire gondoltam.

lehet hosszú szőrű, akár hetente megmossuk meg is fésüljük akár naponta is.

foglalkozni vele néha tudok , de futni nem.

2020. szept. 3. 18:43
 13/38 A kérdező kommentje:
Ez az ötödik kutyám, az első kettő meghalt már az egyiket eladtam a másik megvan.
2020. szept. 3. 18:43
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a német juhászom♡
2020. szept. 3. 19:04
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

#4 Futni nem is kell, hanem sétáltatni, hogy ne unatkozzon bent, a jól ismert környezetében. Ha a kutya megszokja a helyét, akkor már nincs benne új, unatkozni fog, és ezért rombol. Bár két kutyám egyszerre még sosem volt, de az ismerőseimnél van, amelyik játszik a másikkal, és séta nélkül is kifárad (azért szokták vinni sétálni, de ha valami miatt elmarad akkor sincs gond), másik ismerősömnél, meg ha valamiért elmarad a séta a két kutya dupla erővel rombol, úgyhogy jobb biztosra menni. Bár az igaz, hogy nem ugyanolyan fajtájúak, mert mindegyik mentett keverék.

Az hogy néha tudsz vele foglalkozni mit jelent? Legalább naponta egy fél-egy órát rá tudsz szánni a foglalkozásra, vagy csak úgy hébe-hóba, ha épp olyan kedved van. Csak mert a séta melletti foglalkozást minden kutya igényli (nevelés, tanítás, játék stb.).

2020. szept. 3. 20:08
 16/38 A kérdező kommentje:

hát mondom vele aludnék az ágyban, és közben beszélgetek velük.

még énekelni is szoktam nékük néha.

2020. szept. 3. 20:29
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig a húgom shar pei kutyája volt a legpuhább. Nagyon puha szőrük van!
2020. szept. 3. 20:30
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi az a néha foglalkozás heti 3 nap, vagy napi 1 séta? Kicsit pontosíts
2020. szept. 3. 20:31
 19/38 A kérdező kommentje:

minden nap 1 séta, és mindig bejöhet amikor csak akar.

mi az a foglalkozás?

2020. szept. 3. 20:33
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Az oké, hogy vele alszol, meg beszélgetsz, de a kutya nem tud veled beszélni. Még ha érti sem tud válaszolni, és az egyoldalú beszélgetés neki unalmas. Egy kutyát napi szinten fizikailag, és mentálisan is le kell fárasztani. Azzal, hogy melletted alszik, nem fog lefáradni.
2020. szept. 3. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!