Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Malinois vagy border collie?

Malinois vagy border collie?

Figyelt kérdés
17 vagyok, mindkettőnek a mozgásigényével és az agyi képességeivel tisztában vagyok. Egy malinoist mennyivel nehezebb megnevelni mint egy bordert? Tudom, hogy a gazdájának felül kell dominálnia. A malinois azért van talán egy lépcsőfokkal feljebb, mert védi a területét, a border meg inkább simulékonyabb. Amúgy agilityzni szeretnék vele.
2010. aug. 5. 15:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
border collie! ha örzö-védőre viszed a bordert ő is tud egys mást. minden kutya tud harapni :D de border!
2010. aug. 8. 10:00
 12/13 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen tipusú kutyát kedvelsz :)

Agilityre mindkét fajta alkalmas.A BC egy kedves nagyon bújós,érzékeny fajta és ész nélkül fógad szót,kicsit robotszerűek.A belgáknak viszont megvan a maguk heves,kicsit vad munkakutya stílusa és imádnak ˇpoénkodniˇ.

2010. nov. 6. 20:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Előttem szólónak,a BC nem ŐV kutya ...persze hogy tud harapni..de akkorsem erre van ez a fajta és nincs is olyan képessége hozzá mint pl egy belgának.Nem kéne mindent ráhúzni a borderekre,hogy erre is jó meg erre is jó mert ez a szuperkutya.Szerencsétlenek teljesen levannak strapálva és nem is jók mindenre,olyan nincs hogy egy kuyta mindenre alkalmas.Ésszerűen kéne bánni a fajtával és nem túlterhelni őket csak azért mert BC...Nem véletlen van rengeteg idegileg túlterhelt egyed....

Ja és ez nem a fajta ellen szól,hanem a gazdák ellen akik túl soakt kérnek a kutyáiktól csak azért mert borderek.

2010. nov. 6. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!