9 éves kistestű kutyusomnak csináltassak 6 havonta vérvételt elővigyázatosságból?
11, Jah, hát én teljesen félreértettelek,azt hittem, hogy te ragaszkodnál a 3 havi hasi ultrahanghoz, és a 6 havi vérvételhez. :D
Nem, ha teljesen egészséges, és te sem vagy paranoiás, akkor szerintem is elég az évi 1 vérvétel, de igazából ha egy nagyon jó dokid van, akihez elviszed az éves oltásra, akkor azért át tudja ő akkor is alaposan vizsgálni, szemrevételezi, megtapogatja, fülébe belekukkant, szemét megnézi, stb, és ha a te elmondásod alapján, illetve az ő vizsgálata alapján is egészségesnek találja, akkor lehet az éves vérvételhez sem ragaszkodik majd.
Mint írtam, én a betegsége miatt hordom, de pont amiatt aggódom én is, mint te, hogy vajon mennyire vannak szétcseszve a vénái... Ha az orvos azt javasolja, hogy inkább maradjon a 6 havi vizsgálat emiatt, akkor én sem fogok a 3 havihoz ragaszkodni.
Nekem annó a doki mondta 10 éves kor felett évente egy vérvétel ajánlott.
Most múlt 9 éves a kutyám. Ősszel vagy télen elviszem. Betegségre utaló jel egyébként nincsen.
Másik kutyámat( 16 évesen) kellett havonta vinni vérvételre,mert szarakodott a veséje és a mája. Doki így tudta bemérni a gyógyszer adagot,mert ha romlott több gyógyi kellett ha javult csökkentettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!