Mi a véleményetek a belga juhász fajtáról?
"idősebb korban a lábuk gyakran rohadni kezd"
?????
Hát b.szki...
3 kutyám van. Egy tizenéves németjuhász, egy 8 éves németjuhász és egy 4 éves belga juhász. Egyiknek sem rohad a lába.
Az előző németjuhászomat nem műthető daganat miatt altatták el 13 évesen, neki sem rohadt a lába.
Ha pedig a diszpláziára gondolsz, az nem a láb, de olyanunk sem volt, mert sosem sajnáltam a pénzt arra, hogy jó tenyésztőt válasszak.
Nekem egyik sem beteges, baromi gyorsan tanulnak, van igényük a folyamatos tanulásra és a mozgásra is.
Egyik kutyafajtát sem ajánlom olyasvalakinek, aki az alapvető fogalmakkal sincs tisztában.
Nem, leszögeztem hogy nem akarok kutyát, csak érdekelt volna a fajta.
Azért írtam hogy, rohad, mert felénk így mondták. 3 szomszédunknak is ilyen német juhásza volt, hogy a lába végei idős korban kisebesedtek, folyton fertőtleníteni kellett, és fájt is nekik. Én sem a rohadást találtam jó szónak, ezért írtam ezt, csak nem tudtam máshogy megfogalmazni, mivel a betegség pontos nevét nem tudom, viszont felénk az állatorvos ismerőseim is ezt mondták a németjuhászra, hogy idősebb korukban 'rohad a lábuk'. Adjon isten hogy ne legyen semmi bajuk, de én így tudtam.
Több kutyám is volt, mindegyik jól nevelt, 10-15 évig éltek. Nem vagyok barom, mert nem ismerek 1 betegséget a sok közül.
Basszus itt mindenki úgy ugrik neki az embernek, hogy nem ismeri a másikat :D
Lehet hogy a környékemen sok a sok lábbajos német juhász szaporítótól volt, ezt sem tudom, de ha nincs általában ilyen probléma, spongyát rá.
Külön a belga juhászról tudna valaki mondani véleményt, aki kevésbé vehemens?
"3 szomszédunknak is ilyen német juhásza volt, hogy a lába végei idős korban kisebesedtek, folyton fertőtleníteni kellett, és fájt is nekik. "
Ha a hátsó tappancsuk sebesedett ki, annak általában a gerinc betegsége miatt lehetett. Cauda equina a betegség neve. A földön húzza a beteg kutya a lábfejét lépéskor.
Aki odafigyel a kutyájára, már jóval korábban észreveszi a tüneteket .
#5ös!
Köszönöm szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!