Husky keverék mellé mudit?
Mit gondoltok?
Van egy 2 éves, kan husky keverékünk. Az öcsém kutyája, ő foglalkozik vele.
Arra gondoltam, hogy én is szeretnék egy kutyát. Kertes házban élünk, nagy területe lenne. Én kisebb testű kutyát szeretnék és a mudi nagyon tetszik.
Mit gondoltok? Husky mellé jó ötlet? Könnyen szocializálható kutya? Városba is vihetném sétáltatni?
Nekem mudim van, 11 éves.
Másik kutyánk nincs, de jól tűri az idegen kutyákat, csak valahogy a nála jóval kisebb kutyákat, főleg a tacskókat gyűlöli.
Macskákat megzavari, de nem bántja. :)
Én kis testűnek nem mondanám, inkább közép méretűnek.
Az enyém rettenet módon éhes állandóan, ami a súlyán is meglátszik, 23kg. :D
Óh, a kis haspók!:DD
11 évesen is nagyon aktív?
Igen, nem teljesen egészséges.
Most gyógyul fel a szivférgességből :(
De mostmár szinte tünetmentes.
Igen rettenet aktiv.
Főleg reggeli órákban és este 6-9között.
Napközben sokat alszik, de este olyanokat tud futni, hogy alig tdok futni utánna :))
A mudi aktív, pörgős, nagyon intelligens fajta, megfelelő foglalkozással, rendszeres tanítással igazi álomkutya.
A husky mennyire van rendben? Engedelmes, nem szökős, nem agresszív, lehet vele kulturáltan sétálni? Azért kérdezem, mert egy kölyök nagyon hamar eltanulja a hülyeséget egy másik kutyától és ha a huskyval vannak esetleg problémák azokat biztosan át fogja venni, szóval ha van valamilyen olyan viselkedése a huskynak, amit semmiképp nem szeretnétek, hogy a mudi is csináljon, akkor előbb neveljétek le róla a huskyt és csak utána hozzátok a kölyköt.
Az egyébként külön jó, hogy a husky öcsédé, a mudi meg a tiéd lenne, mindkettőnek lenne saját gazdája, így kevésbé fognak befalkásodni, a mudi jobban fog kötődni hozzád, ha te rendszeresen külön foglalkozol vele, a huskytól, öcsédtől függetlenül.
Fontos, hogy a mudi alapvetően munkakutya, nem hígult még úgy fel a fajta, nagyon igényli a foglalkozást, rengeteg dologra meg lehet tanítani, viszont ha elhanyagolják, akkor talál magának elfoglaltságot és rombolni fog, tehát csak akkor vállald be, ha tényleg van időd és kedved napi 2-3 órát aktívan foglalkozni a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!