Ha egy fejlett pl nemetjuhasz ràmtàmadna, olyankor elèg a poràz, vissza tudnà tartani a gazdàja?
Engen kb 3 szor tàmadtak màr meg kutyàk.
Csak kerdezem.
10-es vagyok: hova lehet bejelenteni az ilyet ? Elviszik a kutyat toluk? Vagy ottmarad tovabbra is egy ejnye bejnyevel?? Mert az utcaban kb mindenki ismeri ,mert meg akarta tamadni a kutyajat. A gazdajanak semmilyen parancsara nem hallgat. A kutya megy ki az akton eloszor. A kutya semmibe veszi a gazdajat,aki egy emberi roncs.
Hogy lehetne ezt leallitani,hogy veszelyeztesse a no a lakokornyezetet? Ki azallitja el ezt a kutyat?? Ha ket labra all ,kb 2 meter a kutya!! A lepcsohazban poraz nelkul is viszi,mert faj a dereka... nem is fogja fel,h mas kutyajat meg ki fogja nyirni az a dog.
Budapest belvarosaban van ez.
A hatosagokkal az a baj,h azt varjak altalaban,h egy embert harapjon meg. Emberre meg nem tamad a kutya. Sokan felnek tole a hazban . Gyomoridegem van,amikor odamegyek.
Amugy nekem meg kezd fobiàm is lenni tölük.
Multjor szabadon voltak 40 kg-s kutyàk felénk is(talàn kiszökhettek valahonnan)az volt a szerencsém csak hogy ök is màs kutyàkra voltak kivàncsiak es a kisebeket sétàltatokat moszeroltàk.
Maskor szolnom kellett egy sracnak, szinten nagytestü kutya szabadon, trappolok nagy lazàn erre meglattam velem szembe kb 3meterre. Es bamul es all es néz engem.en meg lefagytam.kerültem a szemkontaktot vele es jött egy vadidegen srac aki hal eg le tusta kezelni elhivta megàval elvezette onnan.(nem az övé volt a kutya de ismerte kié honnan jött ki)
Legutobb poràzi setaltatas jöttek szembe, a gazdi kutyaja persze egyböl kiszurt, es àtlopoztam lassan a masik oldalra (hogy ne menekülesnek vegye)a masik oldalrol ahogy elhagytam öket visszafordultam, hàt a kutya hatranezve folyamat engem bamult es követett a tekintetével.
Komoly semmi bajom soha nem volt velük (5 kutyank is volt gyerekkoromban 2 kuvasz 2 nemetjuhasz 1 vizsla), csak epp amiota tàmadtak (àruhàz elött elhagyatva ejszaka falkàban korcsok, plusz egy munkahelyi lancra vert merhetetlen szelid cuki eb, csak epp veletlen körbetekert a lancaval es mihelyst megerezte hogy foglya (fogja?)lettemelkezdett hörögni, kifordult az addig tenyleg teljesen jàmbor eb magàbol ugy jöttek oda megmenteni.
Nekem macskàim voltak amugy es teljesen tisztaban vagyok vele hogy képesek tamadni. De egy max 5 kilos kezelhetö kiscicatol ugye nem kell tartani, hogy meg is ölne, de màr csak ebböl is tudom hogy mindenkepp àllat, akarmennyire szocializàltak is.
Olyan ösztöneik vannak amik embereknek nincsenek.
15# en leirtam fentebb
Az aruhàz elötti parkolo ejszaka (sötétben )elhagyatott volt es egyedül mentem àt rajta es falkàban jöttek utanam a kutyàk es körbevettek és elkezdtek morogni.
Masik a làncos vittem neki enni vagy simogatni mentem mert nagyon szelid, örömmel ahogy körülöttem maszkalt igy a làncàval körbetekert es nem tudtam mozdulni. Annyit mondtam ajaj ez igy nem lesz jo mit csinaljak most ki lettem neki szolgàltatva egyszerüen. Fogoly lettem hirtelen.Erre elkezdett tamadni morogni ö is. A többiek pont jöttek es kiszabaditottak.
Azért egy 80 kilós németjuhász már kb póniló kategória, ne vicceljünk már! Vagy baromi rosszul tippeled meg a súlyt vagy nem németjuhásza van az öreglánynak.
Kérdező! Nekem is németjuhászom van, de nem kell megtartanom, mert nem támad ki, nevelve van. Ha meg el van engedve valahol, akkor visszahívható. Akkor is ha macskát lát, akkor is ha kutyát vagy bármit.
De amikor őrző-védőzni jártunk, simán meg tudtam tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!