Hogy érnéd el a helyemben? Van több állatom, kinti kutyám is, de én csak egy bentit szeretnék!
Van 2 kinti kutyánk, 1 macskánk, de nem jöhetnek be(mert nagy kutyák) és pár egyéb kisállatunk amikkel egyéb okokból nincs mit csinálni(már öreg és sokat alszik, a másik meg nem szereti ha simogatjuk). DE én csak egy közepes vagy kisebb kutyára vágyom régóta ami be is jöhetne és én választom meg a fajtát és ténleg az enyém lenne(előbbiek nagy része közös, nem én választottam).
Hogy kezdenél bele, ha 1 éven belül(tavaszra) elterveznéd hogy megveszed a kiskutyát? A szülők sztem megpuhíthatók.
21/L
A gyakorlás az kutyafüle, a való életben mutatkozik meg milyen jó egy gazda. A te kutyád miben jó? Nem szeret semmit csinálni, a másik hiperaktív, fél a vihartól, nem lehet vele utazni akkor mégis miben látszik hogy jó gazda vagy? :) Ezek alap dolgok amiket meg lehet változtatni ha jó gazda vagy. És nehogy már még én legyek a rossz mert visszaírtam miután jók kioktattál ami valóban nem igaz ellenben azzal amit én írok le...
A kutyákkal neked kéne foglalkozni nem a másiknak kéne lemozgatni... Úgyhogy szerintem neked is van még mit tanulni mielőtt engem szídsz. Lehet az én kutyáim nem piszkálhatja minden szerencsétlen de ilyen alap gondjaink sincsenek. :) És garantálom hogy a kutyám nem sír éjszaka a párnájába hogy nem jaj nem játszhat gyerekekkel... :D
Neked nem kell mégegy kutya ... ez 2 sem kellene.
Vagy legfeljebb plüsskutya: az nem hiperaktív, nem fél és nem rókázik ha kutyaiskolába kell menni.
túl pörgős az egyik?
elkell, hogy szomorítsalak, a kistestű kutyák ugri-bugribbak, mint a nagytestű kutyák többsége..
de hajrá! 21 évesen puhítsd csak a szüleidet, véletlenül se az legyen a legnagyobb problémád, hogyan tudnád saját lábra állni!
Tudjátok mit: igazat adok nektek abban h nem kell nekem új kutya. Csak néha úgy érzem kudarcot vallottam mert kutyasuli nélkül nehezen boldogul az ember egy olyan specko fajtával amit nem ő választott és nem kezdő kutyásnak lenne való és nincs aki besegítsen a nevelésben. De én lagalább beismerem és holnaptól újult erővel látok neki dolgozni a problémákon.Nem tudjátok milyen nehéz autodidakta módon megtanulni mindent, mindent jól csinálni és mindezt egy tapasztaltaknak való kutyával.
Utolsó: igen, vágd a fejemhez h nem tudtam még önállósulni, így is eléggé szar érzés és tehetetlen vagyok valami miatt, de persze ezt nem tudhattad onnan a géptől.
Tök jó érzés ez így, most hogy pár órája vesztettem el 2 kisállatomat, de próbálok ebből is erőt nyerni, hogy a meglévőkkel még jobban fogok ezentúl törődni, igen, van mit javítani.
Köszönöm hogy a piszkálódásotokkal ráébresztettetek erre(legalábbis hozzájárultatok h rájöjjek).
Jan Fennel:Kutyapszichológia
ezzel otthon is sokat elérhetsz
Jó dolog,hogy beláttad,egyébként a neten is nagyon sok kutyaneveléssel kapcsolatos cikk van,meg tipp.
A cerberos kutyasuli honlapja:
ha írsz nekik e-mail-t biztos,hogy segítenek,írd meg,hogy vidéken laksz és a problémádat,ők a te kutyáidnál sokkal problémásabbakat megneveltek már.
Pár hasznos cikk a honlapjukról:
Kiképzéshez szükséges felszerelés:
Hogy lehet jól lefárasztani egy kutyát:
A LEGFONTOSABB: hogyan legyek falakvezér(jártunk hozzájuk,mióta ezt betartjuk sokkal engedelmesebba kutyánk!!):
a hiperaktív kutyust vidd el a mezőkre sétálni,szerezz be egy sípot.
ha ott áll meletted a kutya sípolj egyet majd jutalomfalat rögtön,ne kelljen semmit csinálni,és lehetőleg valami finomat adj neki,pl,kis szelet virsli olyat,amit könnyen meg tud enni egy rágásra.
ezt ismételd sokszor.amikor nem figyel rád,akkor mond,hogy hozzám és sípolj egyet,ha odamegy juti,dícséret.
ezt elősször kertben csináld,aztán lehet hosszú kiképzőpórázon a utcán is,majd elengedve.
minden kutya imád enni és a sípot messzirúl meghallják,úgyhogy ezzel tudod sétáltatani majd.
fontos,hogy sétáltasd sokat őket,mert a kert uncsi,kint vannaka szagok,esetlge kerehetsz más kutyásokat is akikkel összejárhatsz,és akkor kitombolhatják magukat.
vagy vegyél egy kb. 2-3 méteres pórázt és futni is lejárhatsz velük,persze külön külön.
szoktasd rá őketa labdára,azzal is le lehet fárasztani.
engedelmesség:
azt ült tanítsd meg elősször.a legegyszerűbb:
kis virslikocka,amit rögtön le tud nyelni ,ebből sok a kezedben.ugrál,vagy bármit csinál előtted.
mond,hogy ül,és vidd a feje fölé a falatot,de úgy hogy ne tudja elérni,ha áll,le fog ülni,vagy ha nem,akkor nyomd le apopsiját,és ha ül akkor dícséret,és juti.elősször ne várd,hogy sokáig egyhelyben maradjon.
gyakorold sokat rá fog jönni,vagy az is jó módszer,ha mondjuk foglalkozol éppen vele ül ,akkor is mond,hogy ül,és juti,simogatás.
egyébként ajánlatos külön fogalakozni velük,úgy kevésbé van bennük,hogy meg kell szerezni a másik előtt a kaját és nyugotabbak.
amelyik lusta,azzal meg teljesen külön terepen.p.utcán fogalakozz.keress vmit ami felkerti az érdeklődését,lehet sípolós kutyajáték,labda,vagy másfél literes,kicsit összenyomott,üres,rácsavart kupakos műanyag üveg is,bármi,rongydarab,kaja,faág.
ha pedig túlsúlyos,akkor fogaszd le,mert az is oka lehet a kevés mozgásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!