Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen veszélyei lehetnek egy...

Milyen veszélyei lehetnek egy szuka ivartalanításának? (ha vannak veszélyei)

Figyelt kérdés
Mennyi idősen a legajánlatosabb elvégezni ezt a műtétet?
2010. aug. 4. 13:16
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, meg a többi aki szerint szülnie kell, és egyéb butaságok. Olvassátok a Magyar Állatorvosi Kamara állásfoglalását az ivartalanításról! Talán ennek a szervezetnek hisztek.

www.maok.hu/index.php?pageid=153

2010. aug. 4. 13:59
 12/33 anonim ***** válasza:
bocsi, nem is néztem, h két 13.42 van.... ;o)
2010. aug. 4. 14:00
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

Már nem azért az egyhúszért, de tanultál a suliba szövegértést? Nem azt írtam h megbolondul, hanem h nehogy megbolonduljon! És lehet h nem nekem kéne utána olvasnom hanem neked!

Amúgy ismertem olyan szukakutyát aki az első ivarzás előtt lett ivartalanítva és idősebb korára már annyira bolond lett h nem vihették kutyák közé mert támadott. Úh erről ennyit!

2010. aug. 4. 14:06
 14/33 anonim ***** válasza:
68%

Nekem azt javasolták, hogy egy tüzelést várjak meg a kutyámnál, mielőtt megműttetném, mert az ivarérettséget követően sokkal könnyebben "be tudják azonosítani" majd a kutyák az enyémet, ha már egyszer elkezdődött nála a nemi hormonok termelődése.

Aztán a 4. tüzelésig eszembe sem jutott, hogy megműttessem, de akkor álvemhes lett. Lelkileg is nagyon megviselte, a cicijei pedig tele voltak tejjel, és ez ugye megnövelheti az emlőrák kialakulását. A szuka kutyáknál sajnos sokkal több betegségnek lehet a forrása ivarosság.

Bár a műtét sem zárja ki 100%-ig az emlőrák, méhrák, vagy a gennyes méhgyulladás lehetőségét, de nagyban lecsökkenti az esélyeket. És nekem ez elég volt a döntéshez, hogy megműttessem.

2 és fél évesen lett megműtve, tavaly ősszel.

Magának a műtétnek nincsenek veszélyei, maximum annyi, hogy altatni kell a kutyát.

A műtét után pedig...az én kutyám öntudatosabb lett, és nyitottabb más kutyák és emberek felé.

Egy picit hízékonyabb, de ez természetes következménye a műtétnek. Egy kis odafigyeléssel nem fog hízni. Az enyém sem hízott, pedig egy igazi kis zabagép:)

2010. aug. 4. 14:10
 15/33 anonim ***** válasza:
70%

hülye vagy, fiam .. 1-es, leülhetsz ...

NEM az ivartalantástól bolondult meg .. lehet idegrendszeri probléma, öröklötten.. lehet agydaganat, millio dolog .. miből gondolod hogy pont az ivartalanitás miatt örült meg?

2010. aug. 4. 14:10
 16/33 anonim ***** válasza:
84%
És mégis miből gondolod, hogy az ivartalanítástól bolondult meg, és nem a helytelen neveléstől, meg a szocializáció hiányától????
2010. aug. 4. 14:11
 17/33 anonim ***** válasza:
28%
Tök mindegy h mitől bolondult meg(a gazdája erre fogta, én meg nem fogok másokról rosszat gondolni) az állatorvos nekünk is azt javasolta h várjunk egy tüzelést. Megvártuk, most lett ivartalanítva és nincsen semmi baja, sokkal barátságosabb és figyelmesebb lett. Ennyi a lényege!
2010. aug. 4. 14:13
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy vissza lehetne venni, mert én senkit nem kezdtem leosztani ill lehülyézni ismeretlenül, úh le lehet állni!

Okoska! Osszad tovább az észt, másoknak meg ne szójjá' be!

2010. aug. 4. 14:14
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

"fiatal korban.

a kutya könnyebben altatható, és kevesebb műtéti szövődmény lehet.

egy ivartalanított, kiskutya nélküli szuka valószínűleg rövidebb ideig él, és hajlamosabb lesz az egészségügyi problémákra, célszerű legalább egyszer pároztatni előtte :)"

EZT AZ ESZEMENT BLŐDSÉGET MEG HONNÉT SZEDTED???????????? AZ ILYEN IDIÓTÁK MIATT VANNAK GAZDÁTLAN ÁLLATOK MILLIÓ AZ UTCÁN ÉS A MENHELYEKEN

2010. aug. 4. 14:14
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem soha senki nem fogja tudni sem bebizonyítani, sem megcáfolni, hogy egy kutya mitől lesz agresszívabb, vagy mitől lesz egészséges, és él hosszú-hosszú ideig.

Ez nem egy műtéttől függ, hanem attól, hogy milyen géneket örökölt, vagy mennyire foglalkoznak a nevelésével, vagy pl. azzal, hogy milyen táppal etetik.

De a józan paraszti eszemre hallgatva azt mondom, hogy egy ivarérett kankutyát sokkal jobban megvisel, ha érzi a tüzelő szukák szagát, és menne és tenné a dolgát, ehelyett sír és kaparja a kertajtót. Ha megműtik, megszűnik a hormon termelés, és megszűnik a párzási ösztön.

2010. aug. 4. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!