Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3-4 éves kisgyerek mellé...

3-4 éves kisgyerek mellé milyen kutya a legjobb?

Figyelt kérdés

Még csak másfél éves a fiam, de majd később szeretnék egy kutyust, hogy együtt nőjenek fel.

Olyan közepes termetűre gondoltam, nem túl hosszú szőrűre, és ha esetleg még a házat is őrzi vagy jelez az sem gond:)

Mik a tapasztalatok? Milyen kutyátok van kisgyereketek mellett?

2010. aug. 4. 10:15
1 2
 11/20 T Bogi ***** válasza:
51%
hát a skót juhász nagyon szereti a gyerekeket van egy 2 éves rokonom és bajnokkal állandóan játszik apáék németbe dolgoznak és mikor mentek ki bajnok egyfolytában sírt állandóan a kapuba járkált ,4hét után hazajöttek mondani nem tudom mennyire örült bajnok mint egy gyerek hidd el a skót juhász a legjobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. aug. 4. 11:02
 12/20 T Bogi ***** válasza:
51%
a skót juhásszal ott hagyhatod, szabit is ott hagytuk és kísérte őrizte bajnok
2010. aug. 4. 11:07
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekünk Tibeti terrier van... a tesómmal nagyon jól elvan (6 éves) és nagyon jugodt, és játékos..

Egyébként a tibeti terrier nem is terrier.

Nézegges kutyafajtákat, minekünk nagyon tetszet a jelleme leírása( [link] ) és a cuki pofija.

Nagyon hűséges és "ragadós". Mert egész nap melletem van... és mindig vigyáz a tesómra.

Sok szerencsét a kutyaválasztáshoz !! =D

2010. aug. 4. 11:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Teljesen mondegy milyen kiutyát veszel a gyerköc mellé.Ha a kutya és a gyerek együtt nőnek fel elválaszthetetlan barátok lesznek.A kutya igaz előbb felnő mint a gyerek de a nagytesűkutya is tudja hogy az egy kisember és vigyázni fog rá.Nekünk gyerek korunkban volt juhászunk és kuvaszunk is,és sosem volt baj se velünk sm a kutyákkal egymás miatt!
2010. aug. 4. 13:24
 15/20 anonim ***** válasza:
Basset. A legtutibb.
2010. aug. 4. 14:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekünk újfundlandi volt amikor kicsi voltam. Na az aztán békés és kedves kutya. Igaz van nagy szőre de elég csak átfésülni és ennyi. A mérete már elve ijesztő. Télen húzza a szánkót, és nem engem sosem próbált kimenteni a vízből mert jól volt nevelve. Lovagoltam is rajta. És nagyon okos kutya csak meg kell találni mivel lehet jól motiválni. A miénk hozta a seprűt meg a ládát amikor takarítottuk a helyét és minden más trükköt is tudott.
2010. aug. 4. 17:00
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Jó sokféle választási lehetőséget adtatok:)

Majd addig még eldől a dolog:)

/Amúgy nem azért akarom, hogy a gyerek "megtanulja" a felelősséget, ahhoz még kicsi, csak azt szeretném, hogy jóban legyenek:)/

2010. aug. 4. 17:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem 5-6 éves korom óta van egy labrador szuka...Mikor megkaptuk hónapos volt=)Együtt "növünk" fel.Sztem nagyon jó csak hát igen nem jó házörző de az nem is kell nekünk...Odarohanna a betörőhöz és megnyalná a kezétxD
2010. aug. 7. 14:13
 19/20 anonim ***** válasza:
Angol cocker spániel
2010. aug. 14. 10:18
 20/20 beata456 válasza:

Mikor az öcsém 5 éves volt vettünk egy labrador keveréket, alig egy év alatt ötven kilósra nőtt a kan kutya és rengeteg mozgásigénye volt, főleg kölyökként, így az öcsém.kicsit tartott tőle. Rendesen megneveltük, így a kutya barátként tekintett a tesómra, de ő szeretett volna mégis egy igazi játszótársat. Ezért rá egy évre kapott egy tacskót is. Mit ne mondjak a tacskó sokkal agresszívabb, bár szófogadó, de ha nem mondtuk volna öcsémnek mit nem szabad a kutyával el tudnám képzelni, hogy odakapna. Most már nyolc éves és mindkettővel jól kijön, mondjuk a nagyobbal többet tud játszani, mert okosabb. Pl ül, fekszik, visszahozza amit eldobunk.

De tudom még ajánlani a Boder colliet is, nagyobb kertes ház esetén.

2014. nov. 23. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!