Utcáról befogadott kutyáról chip hiányában honnan tudhatom, hogy milyen oltásokat kapott és mik kellenek még neki?
Nagytestű keverék kutyus. Fél év körüli.
Küldök képet szívesen, privátban írjatok! :)
Vidd aklatorvoshoz es beoltja es ad oltasi konyvet a nevedre. :)
Meg atvizsgalja,minde renben van-e.
Ha kapott sem tudod meg. Ahogy az orvos sem, ha csak nem ismeri fel véletlenül a bevitt állatot (amennyiben az a környékről van és ott volt valaha is kezelve)
De ilyen esetben nem számít már, mert pótolják. Chipet, egy veszettség ellenit és 1 vagy 2 héttel később (bocsi, nem tudom biztosra. Vagy 1 vagy 2) kap egy kombi oltást is amivel el van intézve a védelme, valamelyest pótolva van az elmaradt sok vakcina. :)
4, annyiban nincs igazad, hogy ki lehet deríteni. Egy vérvétellel, speciális vizsgálattal ki tudják mutatni, megvannak-e a megfelelő antitestek a vérben (bocs, ha pongyolán fogalmazok, nem vagyok doki :D), vagyis hogy kapott-e oltásokat.
Persze a kérdező esetében ez felesleges, az lesz a megoldás, amit írsz, megkapja az oltásokat egyszerűsített programban.
De létezni létezik módszer. Én kamutörzskönyves szapis kutya esetén futottam ebbe bele, ahol rá akarták bizonyítani a dokira, hogy hamisan állítja ki a kiskönyvet.
Egyébként abban biztos lehetsz, Kérdező, hogy veszettségoltása nincs, mert legkésőbb azzal párhuzamosan kéne chipet kapnia, ami meg ugye hiányzik nálatok.
A többit meg pótolják-ismétlik, abból baj nincs. :)
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! :)
Akkor nem lesz gond belőle ha vakamelyik oltást kétszer kapná meg? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!